Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνουν το μαύρο… άσπρο

Κάνουν το μαύρο… άσπρο
Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 - 23:48

Και ο… κλήρος πέφτει στον Γραμμένο. Εννοούμε στην ΕΠΟ του Γραμμένου, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, καθώς πρέπει να επιστρατευτεί η πολυάριθμη νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας. Αρχικά, το αίτημα για την ερμηνεία της ποινής που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για το σοκ που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο με την εισβολή του, με το όπλο στη ζώνη, στο παιχνίδι της 11ης Μαρτίου με τον ΠΑΟΚ, εστάλη στην Λίγκα.

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών», αναφέρει η πρωτόδικη απόφαση που επικυρώθηκε τόσο από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, όσο και από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Όμως, στον ΠΑΟΚ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει «απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια» και το ψάχνουν νομικά. Παράλληλα, στην διοργανώτρια πέταξαν την «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ, η οποία καλείται να κάνει το «μαύρο-άσπρο», καθώς η απόφαση περί απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας, ή για να το πούμε πιο λαϊκά ψάχνει πόρτες και… παράθυρα, πάντα από νομικής άποψης.

Κάποιοι θα μπορούσαν να το συνδυάσουν και με την δήλωση του Σαββίδη «ο Γραμμένος είναι δικός μας» ή με την φράση «οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα». Πάντως, όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα περιμένει αν από την ΕΠΟ θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι το γήπεδο είναι ο αγωνιστικός χώρος και τα αποδυτήρια, όμως όχι οι κερκίδες και οι σουίτες. Δηλαδή, όταν οι φίλαθλοι λένε «πάμε στο γήπεδο», εννοούν τα αποδυτήρια και το τερέν!

Απορία αποτελεί γιατί δεν ζήτησαν ερμηνεία της ποινής, τόσο από τον αθλητικό δικαστή που την επέβαλε, όσο και από την Επιτροπή Εφέσεων και το Διαιτητικό Δικαστήριο. Άλλωστε, είχαν δικαίωμα να το κάνουν…

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ο Σαββίδης πρέπει να παρακολουθήσει τον τελικό με την ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ, το άλλο Σάββατο, αλλά αν η ΕΠΟ θα καταργήσει την λογική. Πάντως, για να αποφύγει τα δύσκολα η διοίκηση Γραμμένου, επειδή έχει συνηθίσει να μην διοικεί αλλά να παρατηρεί, ας ρωτήσει την FIFA και την UEFA. Μόνο να μας πουν τι θα απαντήσει…

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη πληροφορία, πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα έρθει κανονικά στην Αθήνα, όμως δεν θα πάει στο γήπεδο.

Οψόμεθα…

Διαβάστε επίσης