Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολιορκημένη πόλη η Αθήνα - Οπαδοί της ΑΕΚ έκαψαν βαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ

Πολιορκημένη πόλη η Αθήνα - Οπαδοί της ΑΕΚ έκαψαν βαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 - 20:45

=«Αστακός» η Αθήνα ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας που θα ξεκινήσει απόψε στις 20:30 στο ΟΑΚΑ. Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια, αφού μετά και από τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκεύης στο κέντρο της Αθήνας, έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες αστυνομικοί.
Ωστόσο, η Αθήνα θυμίζει πόλη που είναι περιμένει... πόλεμο. Τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν αυτά που εφαρμόζονται στο Πολυτεχνείο με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς επί ποδός.

Συναγερμός έχει σημάνει κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας για τη διέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Τα περισσότερα πρατήρια και μοτέλ που βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού στη Φθιώτιδα παραμένουν κλειστά έτσι ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των οργανωμένων φιλάθλων σε αυτά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν κατά μήκος της εθνικής οδού έτοιμες για να επέμβουν χωρίς να χρειαστεί.
Προς ώρας δεν είχε σημειωθεί κανένα πρόβλημα κατά μήκος της εθνικής οδού στο νόμο της Φθιώτιδας απ΄ την Ωστόσο, γύρω στις 17:00, ομάδα οπαδών της ΑΕΚ εντόπισε κοντά στο «Mall» ένα βανάκι που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οπαδοί της Ένωσης επιτέθηκαν κατά των οπαδών του «δικέφαλου του Βορρά» με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν και φωτιά στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν πάνω από 100.

Τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα θα συνεχίσουν μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ παρόμοια μέτρα έχουν προγραμματιστεί για μετά τα μεσάνυχτα για την επιστροφή των φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη.

Προς το γήπεδο

Όσον αφορά την κίνηση των οπαδών πλησιάζοντας το Ολυμπιακό στάδιο, κανένας δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το χώρο χωρίς εισιτήριο, ενώ από την αστυνομία θα πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι εισιτηρίων, καθώς και ταυτοπροσωπίας, ακόμα και εντός του γηπέδου. Όλοι οι οπαδοί θα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους εισιτήριο και ταυτότητα.

Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ θα λειτουργήσει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με κάμερες σε όλους τους χώρους.

Όσον αφορά το γήπεδο, έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές, ώστε να εμποδιστεί οποιαδήποτε επαφή των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους, αλλά και με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Διαχωριστικά παντού και εμπόδια για να μην εισέλθουν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο.

Οι οπαδοί θα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση στις εξέδρες και ανάμεσα τους θα υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Όσον αφορά του οπαδούς που θα φτάσουν στο γήπεδο με τον ηλεκτρικό, που είναι κυρίως οι οπαδοί της ΑΕΚ, έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σταθμό δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσουν ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων και να αποφύγουν συναντήσεις οπαδών διαφορετικών ομάδων.

Οι οπαδοί θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και στη συνέχεια θα περπατούν μέχρι το ΟΑΚΑ. Κι όλα αυτά στη σκιά των πολύ σοβαρών επεισοδίων που έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας με εκατοντάδες μολότοφ και συγκρούσεις οπαδών και αστυνομικών.

Πηγή: tanea.gr.

Διαβάστε επίσης

«Τρόμος στην Ελλάδα!»

«Τρόμος στην Ελλάδα!»

Νέο ξεφτίλισμα της χώρας από το δημοσίευμα της Sun, για τα επεισόδια οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Αθήνα που μετέτρεψαν την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.