Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

828 λέξεις χωρίς ευθύνη!

828 λέξεις χωρίς ευθύνη!
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 - 19:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιρικών ενώσεων για αδικίες σε βάρος διαιτητών στις αξιολογήσεις, διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή στη ΓΣ της ΕΠΟ, ο Περέιρα σύρθηκε σε ανακοίνωση (σ.σ.: Δελτίο Τύπου, όπως το βάφτισαν) προκειμένου να εξηγήσει τα κριτήρια αξιολογήσεων σε όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά στην ανακοίνωση 828 λέξεων ο Πορτογάλος, μπορεί να είναι λεπτομερής στα κριτήρια, όμως δεν αναφέρει το πιο βασικό.

Έτσι μείναμε, και φανταζόμαστε όλοι, με το σημαντικό ερώτημα ποιος είχε την ευθύνη για τις επιλογές. Έγιναν με αυτόματο πιλότο; Φυσικά, όχι. Γιατί, λοιπόν, ο Περέιρα αποφεύγει να πάρει τη συνολική ευθύνη για τους πίνακες όλων των κατηγοριών; Άλλωστε, αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ, όμως είναι εντελώς διαφορετικό να γράφονταν.

Μήπως δεν έπρεπε, επειδή το άρθρο 5, παράγραφος ιγ, του κανονισμού διαιτησίας αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πίνακες βγαίνουν από όλη την ΚΕΔ, αφού στα καθήκοντά της περιλαμβάνει και «την κατηγοριοποίηση των Διαιτητών σε κάθε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων με βάση την γενικότερη αξιολόγησή τους και την απόφαση για τον προβιβασμό, τον υποβιβασμό ή την αποπομπή τους»;

Όμως, αν ο Περέιρα είναι αυτός που έβγαλε τους πίνακες, η διαδικασία είναι σωστή; Έπρεπε ή όχι να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ; Δηλαδή, ο Ισπανός Μαρίν, αλλά και οι Τσαχειλίδης, Καλύβας που έχουν την ευθύνη της Γ' Εθνικής, των πρωταθλημάτων νέων και των λοιπών ερασιτεχνικών. Ο Σουηδός, Λίντμπεργκ δεν μπορούσε, επειδή ήρθε προχθές στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χαμένη από χέρι η ΑΕΚ

Χαμένη από χέρι η ΑΕΚ

Αν είχε συμβόλαιο δεν θα γίνονταν συνάντηση Μελισσανίδη-Χριστοδουλόπουλου, ενώ «κλειδί» ελευθερίας αποτελεί και η ανακοίνωση της μεταγραφής του.