Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παίκτες 27,15 εκατ.ευρώ!

Παίκτες 27,15 εκατ.ευρώ!
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 - 12:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το ολοκληρωτικό λίφτινγκ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είχε προαναγγελθεί από πέρυσι και τώρα το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας και αποδεικνύει ότι κουβέντες όπως «θα σας αλλάξω όλους» δεν ήταν του αέρα.

Το τί ακριβώς θα καταφέρει η νέα ομάδα που χτίζεται μένει να το «απαντήσει» ο χρόνος. Σίγουρος δεν είναι κανείς ποτέ και για τίποτα. Σίγουρος ωστόσο, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, μπορεί να είναι κάποιος για δεδομένα των επιλογών που έχουν ήδη γίνει. Και τα δεδομένα λένε ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής από τους Πειραιώτες είναι αξίας. Αξίας πραγματικής αλλά και χρηματιστηριακής.

Ρίχνοντας μια ματιά στη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt που τηρεί ένα άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο διαπιστώνει ότι η χρηματιστηριακή αξία όσων έχουν αποκτηθεί ως τώρα (σ.σ.: μαζί με παίκτες που είχαν παραχωρηθεί πέρυσι με ετήσιο δανεισμό) αγγίζει τα 27,15 εκατ.ευρώ! Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι στην Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής και όχι μόνο κρίσης;

Για να σχηματίσετε κι εσείς γνώμη παραθέτουμε έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές και την (χρηματιστηριακή) αξία τους.

Μπίρμπας Νάτχο 4,8

Ντανιέλ Ποντένσε 4,5

Γιάννης Φετφατζίδης 4,2

Ροντερίκ Μιράντα 2,5

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 2

Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο 1,8

Ανδρέας Γιαννιώτης 1,5

Γιασίν Μεριά 1,2

Γιάννης Μασούρας 1

Κωνσταντίνος Τσιμίκας 0,85

Ανδρέας Μπουχαλάκης 0,8

Βασίλης Τοροσίδης 0,7

Δημήτρης Μάνος 0,5

Στέφανος Ευαγγέλου 0,3

Μαντί Καμαρά 0,3

Μάριος Βρουσάι 0,2

***Έχει επιστρέψει από δανεισμό στη Βερόνα και ο Βούκοβιτς των 2 εκατ.ευρώ (χρηματιστηριακή αξία) αλλά δεν ήταν ετήσιος ο δανεισμός του και γι' αυτό δεν συνυπολογίστηκε.

Διαβάστε επίσης