Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ελληνοποίηση αποδίδει...

Η ελληνοποίηση αποδίδει...
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 - 18:39
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μετά από πολύ καιρό, σε ευρωπαϊκό ματς, είδαμε τον Ολυμπιακό να έχει πέντε Έλληνες παίκτες στην αρχική του ενδεκάδα. Κόντρα στην Λουκέρνη ήταν κάτω από τα γκολπόστ ο Ανδρέας Γιαννιώτης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, στη μεσαία γραμμή ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, στα εξτρέμ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ως επιτελικός μέσος ο Κώστας Φορτούνης. Μην ξεχάσουμε πώς και οι τρεις αλλαγές ήταν Έλληνες. Ο Μάριος Βρουσάι, ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πώς στο φινάλε, από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν οι 8 ήταν Έλληνες. Οι πέντε βασικοί, οι τρεις ως αλλαγή. Η νέα εποχή στον Ολυμπιακό που συνοδεύεται από την έντονη ελληνοποίηση της ομάδας, αποδίδει καρπούς. Όπως τόνισαν αρκετοί παίκτες κατά τη διάρκειας της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά το είπε και ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του ματς με τους Ελβετούς, η παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών θα βοηθήσει τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην καλύτερη επικοινωνία μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό φαίνεται, αν και είναι πολύ νωρίς. Αν και είμαστε στην αφετηρία της σεζόν. Διότι είδαμε πώς βρίσκονταν με κλειστά… μάτια ο Φορτούνης με τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Κώστας με τον Λάζαρο έχουν ήδη άριστη συνεργασία, ενώ το ίδιο ίσχυε και με τον Μπουχαλάκη που λίγο πιο μπροστά τους, δύο Έλληνες. Επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν εξαιρετική απόδοση απέναντι στη Λουκέρνη.

Το πιο σημαντικό είναι πώς οι Έλληνες παίκτες στην ομάδα δεν είναι συμπληρωματικοί. Είναι πρωταγωνιστές και δείχνουν πώς δικαίως η ομάδα βασίζεται πάνω τους. Πώς σωστά τους εμπιστεύεται! Στην αφετηρία μιας νέας εποχής για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό στοιχείο κάνει τη διαφορά. Όσο θα περνάει ο καιρός, θα μπουν κι οι άλλοι Έλληνες παίκτες πιο ενεργά μέσα στην ομάδα.

Η ιστορία έχει δείξει πώς πάντα ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες πορείες και πετύχαινε τους στόχους του, όταν είχε πολλά Ελληνόπουλα στο ρόστερ του. Δεν αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί και φέτος.

Διαβάστε επίσης