Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κομμένοι έβγαλαν στη... σέντρα τις αξιολογήσεις

Οι κομμένοι έβγαλαν στη... σέντρα τις αξιολογήσεις
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 - 14:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεκινάμε με την είδηση. Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), ο οποίος είναι «νέος» στον πίνακα της Superleague κόπηκε στα αγωνιστικά των τεστ των διαιτητών που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Καρπενήσι. Επίσης, από τους βοηθούς δεν τα έβγαλαν ο Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας), ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης), ο οποίος είναι και διεθνής, ο Γιώργος Παλαμίδας (Λακωνίας) και ο Γιώργος Κρέτσιμος (Δυτικής Αττικής).

Όμως, η είδηση έχει προέκταση! Ο Περέιρα βιάστηκε να βγάλει στους πίνακες στις 22 Ιουνίου, χωρίς πρώτα να προηγηθούν τα αγωνιστικά τεστ, με συνέπεια να εκτεθεί για μια ακόμη φορά.

Ιδού και η ανάλυση:

1) Μπήκε ο Φωτιάς στην Superleague, ενώ θα μπορούσε να μπει κάποιος άλλος που θα έβγαζε τα αγωνιστικά τεστ, που η ΚΕΔ θεωρεί ως νούμερο 2 κριτήριο για τις αξιολογήσεις!

2) Στις 22 Ιουνίου έμειναν εκτός οι διεθνείς βοηθοί Γιάννης Σίπκας (Πέλλας) και Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), όμως έμεινε ο Κούλα που δεν έβγαλε τα τεστ. Αρα, που είναι το κριτήριο της φυσικής κατάστασης;

Για να μην αερολογούμε διαβάστε τα κριτήρια επιλογής, προβιβασμού, υποβιβασμού και αποκλεισμού για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔ, με ημερομηνία 2 Ιουλίου:

«α) Βαθμολογία της περιόδου 2017-18

β) Επίδοση στα τεστ φυσικής κατάστασης.

γ) Επίδοση στις γραπτές εξετάσεις.

δ) Παιχνίδια που διεύθυναν στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

ε) Τεχνικές Επιδόσεις και συμπεριφορά.

στ) Ηλικία και προοπτική ανέλιξης στην κορυφή.

ζ) Ακεραιότητα προσωπικότητας και προφίλ διαιτητή».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή αντιδράσεις προέδρων Ενώσεων στη ΓΣ της ΕΠΟ, στις 29 Ιουνίου, ενώ δέκα εξ αυτών συναντήθηκαν με τον Περέιρα, χωρίς να τους δοθούν ουσιαστικές εξηγήσεις. Όμως, για τους λόγους που αναφέραμε ο Πορτογάλος εκτέθηκε με τα αγωνιστικά τεστ στο Καρπενήσι, επειδή βιάστηκε να βγάλει πίνακες.

Κάποιοι κουτσομπολεύουν ότι οι κομμένοι θα ήταν περισσότεροι, αν υπήρχε η αυστηρότητα των δυο προηγούμενων ετών στα αγωνιστικά τεστ, χωρίς να λέμε ότι κάποιοι μπορεί και να... ευνοήθηκαν!

Διαβάστε επίσης

Δυνατά από το ξεκίνημα...

Δυνατά από το ξεκίνημα...

Η Μπέρνλι έχει παρουσιάσει αδυναμία στις αρχές των ημιχρόνων της και αυτό είναι κάτι όπου μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Θρύλος.