Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... κάδρο του mr. 4,8 εκατ.

Το... κάδρο του mr. 4,8 εκατ.
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κόψει το... νήμα της Super League πρώτος μοιάζει βέβαιο ότι στο άλμπουμ των αναμνήσεων του 45ου θα μπει σε περίοπτη θέση το... κάδρο από το χθεσινό γκολ του Μπίμπαρς Νάτχο απέναντι στον Αστέρα. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν μόλις 2β. σε ισάριθμα ματς με τους Αρκάδες, χθες στο πρώτο από τα δύο συγκέντρωσαν το απόλυτο των 3β.

Γιατί ευτύχησαν οι ερυθρόλευκοι να χαμογελάσουν στο τέλος; Μα, προφανώς, επειδή έβαλαν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε ν' αποκτήσουν παίκτες της κλάσης του Ισραηλινού μέσου. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή ο Νάτχο δεν... χωράει στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τη λύση. Ένας πάγκος που ήταν γεμάτος ποιότητα.

Θέλετε να κάνουμε και συγκρίσεις; Ας κάνουμε. Σύμφωνα με το γνωστό σάιτ «transfermarkt» που τηρεί ένα άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο Μπίμπαρς κοστολογείται με 4,8 εκατ.ευρώ. Η ΑΕΚ, με την οποία ο Ολυμπιακός μοιράζεται την κορυφή, δεν έχει σε όλο το ρόστερ της τόσο ακριβή... μετοχή. Ο Αντρέ Σιμόες με 4 εκατ.ευρώ αποτελεί το πιο «βαρύ» χαρτί της.

Για να γίνουμε ακόμα πιο σαφείς, η 11άδα της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Πανιώνιο είχε χρηματιστηριακή αξία 22,3 εκατ. ευρώ. Ο πάγκος (σ.σ.: 7 παίκτες) του Ολυμπιακού με τον Αστέρα αξιολογείται 18,9. Πόσο πιο σαφής να γίνει η πραγματικότητα...;

Διαβάστε επίσης