Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέταξε το «διπλό» στο τέλος…

Πέταξε το «διπλό» στο τέλος…
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 - 22:28

Όχι έτσι! Όχι με τέτοιο τρόπο! Αυτό το «διπλό» ήταν του Ολυμπιακού. Από την γκολάρα του Φορτούνη (58') οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα, τον έλεγχο του ματς. Και μέσα σε ένα τετράλεπτο πέταξαν μια δική τους νίκη. Αρχικά στο 90ό λεπτό έγινε το 1-1, αλλά και με την απίστευτη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ένα τέτοιο ματς, με την απίστευτη κούρσα του Ποντένσε από τα αριστερά και την τρομερή ασίστ του Γκερέρο, θα έπρεπε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός να τελειώσει τη φάση! Δεν το έκανε και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Αφήνοντας τους απανταχού Ολυμπιακούς αποσβολωμένους που χάθηκε τέτοια ευκαιρία για να φύγει ο Θρύλος νικητής από το ΟΑΚΑ.

Έλεγξε το ματς, αλλά ήταν άτυχος!

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε έναν παίκτη σε σχέση με την ενδεκάδα του ματς με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτός ήταν ο Γκιγιέρμε αντί του Μπουχαλάκη, Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι. Πάντως, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξεκούραστοι στα πρώτα λεπτά του ματς δεν μπήκαν τόσο καλά. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο αντιμετώπισαν πρόβλημα. Δεν μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να κρατήσουν την μπάλα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί. Μόνο μια φορά, όμως, έγινε με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 14' με τον Λιβάγια. Όλα τα υπόλοιπα που επιχείρησαν οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν εκτός περιοχής και με εξαίρεση εκείνο στο 22' όταν η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πήγε στο δοκάρι.

Με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες του Μαρτίνς είχε αρχίσει να κερδίζουν μέτρα στο αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό διότι ανέβηκαν πιο ψηλά τα δύο κεντρικά χαφ, ο Γκιγιέρμε με τον Καμαρά, ενώ ο Φορτούνης άρχισε να απελευθερώνεται και να παίρνει πιο εύκολα την μπάλα. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει πιο μπροστά, να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να αναλαμβάνει τα ηνία του ματς. Ο Ποντένσε ήταν δραστήριος, οι κεντρικοί χαφ έκαναν καλή δουλειά, ο Μεριά ήταν αλάνθαστος στην άμυνα και το ματς πλέον το έλεγχαν οι «ερυθρόλευκοι». Το οποίο θα μπορούσε να είχε λήξει ιδανικά σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο. Αλλά μια ακόμα φορά που τα δοκάρια σταμάτησαν τον Ολυμπιακό. Με τον Φορτούνη να δίνει καταπληκτική κάθετη πάσα στον Χασάν που μπήκε στην περιοχή. Αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Μπάρκα.

Η γκολάρα του Φορτούνη και το απίστευτο φινάλε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο αποφασιστικά. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν καλύτερο ρυθμό. Ήταν το σημείο που φαινόταν ξεκάθαρα πώς θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ, να πάρουν το προβάδισμα και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Το γκολ ήρθε με την ΓΚΟΛΑΡΑ του Φορτούνη. Ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, που πετυχαίνουν πολύ λίγοι παίκτες στον κόσμο. Η φάση του 58ου λεπτού όταν ο αρχηγός του Θρύλου με ένα απίστευτο σουτ, τεχνικό και δυνατό ταυτόχρονα, μερικά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Μπάρκα που ό,τι κι αν έκανε, δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας για τα δίχτυα του. Από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν ακόμα καλύτερα το ματς.

Θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει το προβάδισμά τους στο 71', εάν ο Κριστόφερσεν καταλόγιζε το πέναλτι στο τράβηγμα της φανέλας του Χασάν από τον Μπακασέτα. Ο Δανός ρέφερι, ούτε ο επόπτης του, δεν είδαν την ολοφάνερη παράβαση! Με τον «Φαραώ» να χάνει μια ακόμα ευκαιρία για το 0-2 στο 75', αλλά στην κεφαλιά του ο Μπάρκας έδιωξε εντυπωσιακά. Το ματς μπήκε στο τελευταίο 20 λεπτο, ο Μαρτίνς άρχισε να κάνει τις κινήσεις από τον πάγκο. Ο Φετφατζίδης αντί του Λάζαρου για να φρεσκάρει την πτέρυγα, ο Τουρέ αντί του Φορτούνη γιατί ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ενοχλήσεις, το ίδιο και ο Χασάν που παραχώρησε τη θέση του στον Γκερέρο.

Η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά και σε μια από τις λιγοστές της φάσεις στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90ό λεπτό! Ο Θρύλος θα πετούσε τους τρεις βαθμούς, αλλά παρόλα αυτά είχε την ευκαιρία να τους ξανακερδίσει. Με το απίστευτο σπριντ του Ποντένσε στο 90'+4, στην τελευταία φάση του ματς. Ο Πορτογάλος στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Γκερέρο κι εκείνος με την μία για τον Φετφατζίδη. Θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, εάν είχε σκοράρει. Δυστυχώς δεν το έκανε και έγινε τελικά ο μοιραίος!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

14': Σουτ του Λιβάγια μέσα από την περιοχή, εντυπωσιακή επέμβαση του Γιαννιώτη με το αριστερό χέρι.

15': Μακρινό σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

19': Μακρινό σουτ από τον Γκάλο, δεν είχε πρόβλημα ο Γιαννιώτης.

22': Σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

27': Σέντρα-σουτ από τον Φορτούνη, στην αγκαλιά του Μπάρκα.

44': Κάθετη πάσα του Φορτούνη για τον Χασάν που μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Μπάρκα.

58' 0-1: Ο Ποντένσε πάσαρε στον Φορτούνη που με ένα απίστευτο, τεχνικό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Μπάρκα.

75': Σέντρα του Ποντένσε από τα αριστερά, κεφαλιά του Χασάν, έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπάρκας, αλλά ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε να πάρει καλά το «ριμπάουντ».

80': Πλασέ του Μοράν έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

88': Φάουλ του Μπακασέτα, ο Λαμπρόπουλος έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

90' 1-1: Σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, ο Μπακασέτας νίκησε τον Γκιγιέρμε στον αέρα και με κεφαλιά ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

90'+4: Αντεπίθεση με τον Ποντένσε να κάνει την επέλαση από τα αριστερά, να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή για τον Γκερέρο που με τη μια έδωσε στον Φετφατζίδη που αστόχησε από απίστευτη θέση!!!

Ο Δανός διαιτητής Κριστόφερσεν έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λιβάγια (46'), Μοράν (76΄) και Βούκοβιτς (64')

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (78' Μπογιέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60' Μοράν), Γκάλο, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (50' Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (74' Φετφατζίδης), Φορτούνης (81' Τουρέ), Χασάν (85' Γκερέρο).

Διαβάστε επίσης