Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Περέιρα παραβίασε εντολή της FIFA

Ο Περέιρα παραβίασε εντολή της FIFA
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 22:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπόλογος απέναντι στη FIFA είναι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα και παράλληλα η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία απέναντι στους Ελληνες φιλάθλους, αφού δεν τηρούνται οι εξαγγελίες της. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, καθώς στην περίπτωση του Δανού Κριστόφερσεν, για τον οποίο δεν διαψεύστηκε ούτε ανεπίσημα ότι ο Τριτσώνης εισηγήθηκε να σφυρίξει ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο οποίος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Πως εξηγείται η σύμπτωση να τον βαθμολογήσει στην Ευρώπη και να τον ορίσει στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός;

Οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές, μετά τον Πορτογάλο Περέιρα, ο Ισπανός Μαρίν και ο Σουηδός Λίντμπεργκ ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν ορισμούς, για να μην ασχολείται ο Αθηναίος παράγοντας της διαιτησίας, ούτε κάποιος άλλος Έλληνας, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Τριτσώνης έχει αρμοδιότητα για να κάνει εισηγήσεις. Όμως, προκύπτει ποιοι είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς:

1) Αντιγράφουμε μέρος της ανακοίνωσης της ΕΠΟ για την έλευση του Περέιρα στις 26 Ιουλίου 2017, η οποία εκδόθηκε και στα αγγλικά: «Ενας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Vítor Manuel de Melo Pereira από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ».

2) Υπενθυμίζουμε δήλωση του Βασάλο, τοποτηρητή της FIFA, για το ποιος θα κάνει ορισμούς, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του Περέιρα στις 8 Αυγούστου 2018: «Μια από τις αποφάσεις ήταν ο ορισμός του κ. Περέιρα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών».

3) Αντιγράφουμε ανακοίνωση της ΕΠΟ την 1η Μαρτίου 2018, σύμφωνα με την οποία ο Περέιρα αποφάσισε να ορίσει τον Μαρίν νέο μέλος της ΚΕΔ αντί του Κουκουλάκη και «θα έχει την συν-υπευθυνότητα για τον ορισμό των διαιτητών και των αξιωματούχων αγώνων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και το Κύπελλο Ελλάδος».

Κι άλλη απόδειξη

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση, από την οποία προκύπτει ποιοι κάνουν τους ορισμούς βγήκε στις 22 Ιουνίου 2018 και ότι υπεύθυνοι είναι οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ. Αναλυτικά: «Με επιστολή του στην Ε.Ε. (σ.σ. της ΕΠΟ), ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Περέιρα γνωστοποίησε ότι νέο μέλος της ΚΕΔ ορίζεται ο Σουηδός κ. Λιφ Λιντμπεργκ, καθώς και την σύνθεση της ΚΕΔ για την περίοδο 2018-2019: Βίτορ Μανουέλ ντε ΜέλοΠερέιρα (πρόεδρος), Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν (αναπληρωτής πρόεδρος), Λιφ Λιντμπεργκ (μέλος) (τα μέλη αυτά έχουν την ευθύνη ορισμών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα)»...

Διαβάστε επίσης

Θεραπεία ο Λάζαρος

Θεραπεία ο Λάζαρος

Ο εξτρέμ του Θρύλου δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και κάνει ατομικό πρόγραμμα με την Εθνική.