Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγάζουν... μάτι τα επεισόδια, μόνη ποινή οι -3 βαθμοί στην ΑΕΚ!

Βγάζουν... μάτι τα επεισόδια, μόνη ποινή οι -3 βαθμοί στην ΑΕΚ!
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 07:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι της... εξυγίανσης, και θα πρέπει να εφαρμόζονται. Η απολογία της ΑΕΚ για το... ρεσιτάλ βίας των οπαδών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έχει προγραμματιστεί για σήμερα (1 μ.μ) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague και, πάντα με βάση το άρθρο 14, παράγραφος 4 β, τέσσερις θα είναι οι λόγοι που θα αποτελεί σκάνδαλο, αν δεν επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία έδρας (2-4 αγωνιστικές) και πρόστιμο (50-250.000 ευρώ), δηλαδή όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για επεισόδια στον «εν γένει χώρο» του γηπέδου.

Αναλυτικά:

1)Η έκθεση της αστυνομίας είναι ξεκάθαρη. Πιο συγκεκριμένα καταγράφει με ακρίβεια τον πόλεμο που έλαβε χώρα στο ημίχρονο του αγώνα του ΟΑΚΑ, όταν 300 οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ «με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ» έξω από τις θύρες 1 και 35 και σα να μην έφτανε αυτό λίγο πριν από τη λήξη, η ΕΛ.ΑΣ συμπληρώνει ότι «πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη».

2)Τα επεισόδια επιβεβαιώνονται και από την έκθεση του παρατηρητή αγώνα. Όχι, τόσο αναλυτικά, όμως έχει βαρύνουσα σημασία για την υπόθεση ότι επιβεβαιώνονται.

3)Υπάρχουν και ντοκουμέντα. Εννοούμε τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που δείχνουν ότι έγινε... πόλεμος. Αλλωστε από τη μια μεριά είχαμε δεκάδες μολότοφ, μάρμαρα, μπουκάλια κτλ, από την άλλη χημικά.

4)Τα επεισόδια ήταν πολύ σοβαρά, καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από τα ταρτάν οπαδούς για να τους αλλάξουν θύρα. Αφενός υπήρξε φόβος, αφετέρου επηρεάστηκαν και όσοι ήταν στις κερκίδες.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Διαβάστε επίσης

Ματιές στην Αφρική

Ματιές στην Αφρική

Οι «ερυθρόλευκοι» Καμαρά και Χασάν αγωνίζονται την Παρασκευή, για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019.

Μονόδρομος η νίκη

Μονόδρομος η νίκη

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την εθνική Ελλάδας την Παρασκευή το βράδυ (12/10, 21:45) κόντρα στην Ουγγαρία, στο ΟΑΚΑ.