Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρόλευκη λάμψη στην Αφρική!

Ερυθρόλευκη λάμψη στην Αφρική!
Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 - 01:18

Ένα εξαιρετικό διήμερο ήταν η Παρασκευή και το Σάββατο για τους Αφρικανούς παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στις αναμετρήσεις των προκριματικών το κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Γιασίν Μεριά με την Τυνησία, ο Παπέ Αμπού Σισέ με τη Σενεγάλη, ο Μαντι Καμάρα με τη Γουινέα και ο Αχμέντ Χασάν με την Αίγυπτο.

Ο Μεριά ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την Τυνησία, στο ματς με τον Νίγηρα, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ. Αυτό που έδωσε στην εθνική του ομάδα τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να περάσει στα τελικά. Το γκολ του αμυντικού του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 17ο λεπτό.

Εξαιρετικός ήταν και ο Σισέ. Έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την Σενεγάλη, αφού στην πρώτη του συμμετοχή ήτανε πολύ καλός σε ό,τι αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ πέτυχε το πρώτο γκολ της Εθνικής του ομάδας στη νίκη 3-0 με το Σουδάν.

Στους κορυφαίους για τη Γουινέα, στο ματς με την Ρουάντα, ήταν και ο Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μέσος έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, αυτή τη φορά με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου και βοήθησε για να έρθει η νίκη με 2-0.

Τέλος, για τον Αχμέντ Χασάν η δουλειά δεν ήταν εύκολη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Αιγύπτου με τη Σουαζιλάνδη αλλά δεν καταφέρει να σκοράρει. Και αυτό γιατί η εθνική του ομάδα προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο και μετά κατέβασε στροφές! Πάντως ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν αρκετά δραστήριος παρότι δεν πήρε αρκετές πάσες στα 45 λεπτά που ήταν στον αγωνιστικό χώρο.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που συμμετέχουν αυτές τις ημέρες στα ματς των προκριματικών του κυπέλλου Εθνών Αφρικής ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Και σίγουρα χαροποίησαν και τον Πέδρο Μάρτινς που βλέπει πως οι ποδοσφαιριστές του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

MVP ο Σισέ!

MVP ο Σισέ!

Πρόσωπο του αγώνα της Σενεγάλης με το Σουδάν ο «ερυθρόλευκος» αμυντικός.

«Σημαντική νίκη» (pic)

«Σημαντική νίκη» (pic)

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης πόσταρε φωτογραφία μαζί με τον Κώστα Τσιμίκα από την εμφάνισή τους με την εθνική Ελλάδας.