Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμία σχέση με την υπόθεση της ΑΕΚ!

Καμία σχέση με την υπόθεση της ΑΕΚ!
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 - 14:28

Από το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για την αναμέτρηση Παναχαϊκή-Ολυμπιακός στο κύπελλο και την απαλλακτική απόφαση υπέρ των «ερυθρολεύκων» που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για την ένταση στις κερκίδες, ξεκίνησαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια ορισμένων που την παρουσίασαν ως σκάνδαλο. Βλέπετε έκαναν... αγώνα για να τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι» με αφαίρεση βαθμών αλλά υπολόγιζαν χωρίς τις εκθέσεις της αστυνομίας. Θα τους βοηθήσουμε λίγο, γιατί ίσως να μην γνωρίζουν πώς κρίνουν οι πειθαρχικές επιτροπές.

Η απόφαση ήταν απόλυτα σωστή και ό,τι έγινε στην Πάτρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ματς στο ΟΑΚΑ και τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι. Σε αυτές τις υποθέσεις εξετάζονται το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή. Επίσης λαμβάνεται υπόψη -και μόνο εάν αναφέρονται κάτι σε αυτά τα δύο έγγραφα που έχουν σχέση με το ματς- η έκθεση της αστυνομίας που περιλαμβάνει συμπληρωματικά στοιχεία! Στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η έκθεση της αστυνομίας λήφθηκε υπόψη διότι ανέφερε πώς 300 φίλαθλοι της ΑΕΚ έριξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες και μάρμαρα σε αστυνομικούς εξερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35 του ΟΑΚΑ.

Στην Πάτρα η έκθεση του παρατηρητή δεν αναφέρει σε κανένα σημείο τίποτα για ρίψεις αντικειμένων. Αλλά αναφέρει όσα έγραψε ο παρατηρητής του ματς που περιγράφει αναλυτικά τι έγινε και τι έγραψε στην έκθεσή του. Κι αυτό ήταν, όπως εξήγησε ο παρατηρητής ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο γιατρός του αγώνα Δημητρόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διαιτητής επί σειρά ετών, τον προσέγγισε. Και γράφει: «Μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου, γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε αυτό το σε χώρους ευθύνης μου (σ.σ.: στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες κ.λ.π.). Ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ενός φιλάθλου του οποίου μου είπε (σ.σ.: ο γιατρός) ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά πως διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Επειδή παρασύρθηκα από τα παραπάνω και συμπεριέλαβα τη δήλωση του γιατρού στην έκθεση μου, χωρίς να γνωρίζω αν πράγματι συνέβη το εν λόγω περιστατικό».

Έναν τραυματισμό που δεν έγινε στο γήπεδο, με τον άνθρωπο που τραυματίστηκε μακριά από το γήπεδο να δίνει σχετική κατάθεση την ώρα του ματς και να εξηγεί τι συνέβη, αλλά κυρίως πού συνέβη!

Διαβάστε επίσης

Βασικός ο Μεριά

Βασικός ο Μεριά

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού βασικός και πάλι με την Τυνησία, στο ματς με την Αίγυπτο.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός!

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός!

Η κλήση του Ολυμπιακού για το ματς στην Πάτρα αφορούσε ένα πιθανό συμβάν, αλλά η έκθεση της αστυνομίας ήταν ξεκάθαρη πώς δεν υπήρξε ποτέ!