Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η παταγώδης αποτυχία της ομοσπονδίας!

Η παταγώδης αποτυχία της ομοσπονδίας!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 16:58
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Υπό αυτό το πρίσμα, στην ΕΠΟ έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στο «κεφάλαιο» της εθνικής ομάδας. Ας μην επαναφέρουμε τους χειρισμούς στο θέμα του προπονητή, την απίστευτη αργοπορία στα αντανακλαστικά και τις επιλογές των προσώπων. Πάμε στο κομμάτι με την έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι «φωστήρες» στην ομοσπονδία ήθελαν να φύγει η Εθνική από το «Γ. Καραϊσκάκης». Δική τους η απόφαση, αυτοί κρίνονται εξάλλου. Αλλά ήταν για ποδοσφαιρικούς λόγους, με σωστά κριτήρια; Ή γιατί ήθελαν για… άλλους λόγους να μην αγωνίζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον Πειραιά. Ρητορικό το ερώτημα, προφανής η απάντηση.

Το πρώτο «επιχείρημα» ήταν η αποκέντρωση και η περιφέρεια. Στην ουσία ήθελαν να πάει η Εθνική στην Τούμπα, αλλά δεν τους πέτυχε. Και που κατέληξαν; Στο ΟΑΚΑ με την ομάδα να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων. Χάθηκε εντελώς η έννοια έδρα κι αυτό έγινε ορατό στα ματς για το Nations League.

Η νέα απόφαση ήταν Παγκρήτιο. Αλλά τα έργα που απαιτούνται και χρονοβόρα και κοστίζουν πολύ. Τα χρονικά περιθώρια ξεπερνιόνται κατά πολύ. Οπότε αυτή η λύση ισχύει, αλλά για το μέλλον. Και που φτάσαμε; Το ΟΑΚΑ να απορρίπτεται από τον Αναστασιάδη και τα άλλα μέλη της εθνικής ομάδας, με την μοναδική, ουσιαστική λύση να είναι μία… Το «Γ. Καραϊσκάκης»!

Δηλαδή να πάρουν την Εθνική από τον Πειραιά για να την ξαναφέρουν αφού οι επιλογές τους απέτυχαν! Η ΕΠΟ του Γραμμένου. Αλλά δεν μπορούν να το παραδεχθούν. Φαίνεται στους επικοινωνιακούς χειρισμούς! Ο Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του θέλουν να πάει η Εθνική ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ΕΠΟ θα κοιτάξει να ικανοποιήσει το αίτημα του ομοσπονδιακού προπονητή!

Διαβάστε επίσης