Ντουντούκα
Η σειρά της Λουντογκόρετς...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Να κάνουμε νέα αρχή, είμαστε έτοιμοι»

«Να κάνουμε νέα αρχή, είμαστε έτοιμοι»
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 19:55

Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι είναι οι παίκτες της εθνικής Ελλάδος ενόψει των προκριματικών του Euro 2020, κάτι το οποίο τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Φορτούνης.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά και της «γαλανόλευκης» υπογράμμισε ότι όλοι στην ομάδα επιθυμούν να κάνουν μία νέα αρχή, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στο Λιχτενστάιν, τονίζοντας ότι άπαντες είναι πανέτοιμοι γι’ αυτό το πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πώς βλέπετε τον αντίπαλό σας, το Λιχτενστάιν; Έχετε φόβο μήπως κάτι δεν πάει καλά;

«Δεν φοβόμαστε κανέναν. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε νέα αρχή. Δεν λέει κάτι ότι χάσαμε στο προηγούμενο ματς. Έχουμε ένα νέο προπονητή. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα, τον οποίο θέλουμε να νικήσουμε».

Την τελευταία φορά που είχατε παίξει εδώ, είχατε δυσκολευτεί. Θεωρείτε ότι μπορεί να επαναληφθεί;

«Είχαμε δυσκολευτεί, είναι αλήθεια. Δεν είχαμε παίξει καλά τότε, αλλά βάλαμε ένα γκολ και νικήσαμε. Θα παίξουμε αύριο καλό ποδόσφαιρο, με κάτω τη μπάλα, θα έχουμε πρωτοβουλία στις κινήσεις και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όσο πιο πολλά γκολ μπορούμε».

Αισθάνεστε το βάρος ότι πρέπει πλέον εσείς να σηκώσετε το βάρος, μετά την αποχώρηση της παλιάς φουρνιάς;

«Εννοείται ότι μπορούμε, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που μας κάλεσε ο προπονητής. Θέλουμε στήριξη από τον κόσμο ακόμα και στα δύσκολα αποτελέσματα. Δεν έχουμε θέμα να πάρουμε στις πλάτες την ομάδα, εμείς που είμαστε πιο πολλά χρόνια στην ομάδα».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

«Αγωνιστικά το παιχνίδι θα κερδηθεί στη θέληση που θα δείξουμε εμείς και στις μονομαχίες. Πρέπει να έχουμε κατοχή, να πηγαίνουμε πρώτοι στη μπάλα και να βάλουμε πρώτοι το γκολ».

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια ομάδα που θα κλειστεί;

«Είχαμε πρόβλημα παλαιότερα με ομάδες που έπαιζαν κλειστά. Είχαμε κατοχή, αλλά δεν βάζαμε γρήγορα γκολ. Στόχος τώρα είναι να βάλουμε γρήγορα γκολ. Αν το κάνουμε ο αντίπαλος θα ανοιχτεί, εμείς θα βγούμε στην κόντρα επίθεση και θα μπορέσουμε να βάλουμε γρήγορα γκολ».

Το πάθημα έχει γίνει μάθημα; Αντιμετωπίσαμε Φερόε, Φινλανδία, Εσθονία στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις, χωρίς αποτελέσματα… Σας έχει πεισμώσει;

«Φταίμε εμείς οι παίκτες και κανένας άλλος. Έχουμε πεισμώσει, έχουμε μιλήσει, θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να δούμε ένα ένα τα παιχνίδια».

Διαβάστε επίσης

Βασικός ο Μεριά... (pic)

Βασικός ο Μεριά... (pic)

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στο βασικό σχήμα της Τυνησίας στο ματς με την Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.