Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ρέφερι της... εξυγίανσης δεν υπάρχουν στο «χάρτη» της UEFA

Οι ρέφερι της... εξυγίανσης δεν υπάρχουν στο «χάρτη» της UEFA
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τη δική της απάντηση δίνει η UEFA στους διεθνείς διαιτητές της... εξυγίανσης. Ολοι, όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, βρίσκονται στα αζήτητα των διοργανώσεών της! Απόδειξη ότι δεν ορίστηκαν σε κανένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2020 και για να γίνει αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων αλλά και το ότι η UEFA δίνει ευκαιρίες σε διαιτητές, στο χθεσινό (11/06) παιχνίδι Ελλάδα-Αρμενία θα σφυρίξει διαιτητής από την Εσθονία. Για παράδειγμα, σε άλλα ματς ορίστηκαν ρέφερι από τη Σλοβακία, την Αυστρία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Σλοβενία κτλ, δηλαδή από χώρες που έχουν όχι μόνο ισοδύναμο αλλά, τολμάμε να αναφέρουμε, υποδεέστερο ποδόσφαιρο.

Συνεπώς, τα παραπάνω δείχνουν ότι αφού οι Έλληνες διαιτητές τα κάνουν μαντάρα στην Ελλάδα, το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη. Ακόμη, σοβαρό πλήγμα αποτελεί η δικαιολογημένη έλευση διαιτητών από το εξωτερικό, επειδή δεν πάνε καλά τα «στραγάλια της... εξυγίανσης» αλλά και το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες ζητούν συνεχώς ξένους ρέφερι.

Η... εξυγίανση πανηγύρισε, επειδή ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε τέταρτος σε δυο αγώνες στους τελικούς του Nations League. Όμως, κι αυτό δείχνει την κατάντια τους. Να θεωρούν επιτυχία επειδή ένας διαιτητής μπαίνει συνέχεια τέταρτος ή σαν υπεύθυνος του VAR.

Θα πανηγυρίζουν και τις επόμενες μέρες που θα παίρνουν ορισμούς για τις προκριματικές φάσεις είτε του Champions League, είτε του Europa League. Άσχετα αν το επόμενο διάστημα θα οριστούν όλοι οι... τελευταίοι επειδή οι άλλοι κάνουν τα μπάνια τους.

Εκτός από τον Σιδηρόπουλο διεθνείς διαιτητές είναι και οι Παπαπέτρου, Κομίνης, ενώ ματς στην προκριματική φάση του Euro 2020, μπορούσε να πάρει και ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος, αν και όπως λέγεται δεν είχε καλές εκθέσεις σε κάποια ματς που μπήκε με τις «μικρές εθνικές ομάδες». Επίσης, διεθνείς είναι και οι Σκουλάς, Τζήλος και Διαμαντόπουλος αλλά όπως φαίνεται, επειδή δεν παίρνουν ματς «μικρών εθνικών», δεν ξεκίνησαν καλά.

Θα «φάνε» διεθνείς

Κυκλοφορεί ένα σενάριο περί αλλαγών στον πίνακα των διεθνών. Μπορεί να δηλώνονται τον Οκτώβριο, όμως έχει σχέση και με τις αξιολογήσεις της Superleague. Στη διαιτητική πιάτσα θεωρούν δεδομένο ότι θα μείνουν εκτός ένας παλιός και ένας νέος διεθνής για λόγους που έχουν να κάνουν με την... εξυγίανση. Όλα αυτά δείχνουν ότι η διαιτησία θα είναι μία από τα ίδια επειδή δεν άλλαξε τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται η απάντηση του Φορτούνη!

Έρχεται η απάντηση του Φορτούνη!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα ολοκληρώθηκαν για τον αρχηγό και έτσι οι εξελίξεις στην υπόθεσή του με τον Ολυμπιακό αναμένονται άμεσα.

Οι βάσεις για την επιστροφή στην κορυφή έχουν ήδη μπει!

Οι βάσεις για την επιστροφή στην κορυφή έχουν ήδη μπει!

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη μεγάλη του συνέντευξη στην «A Bola» αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε τη σεζόν που μας πέρασε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια.