Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γιούρια» και τους φάγαμε; Όχι δα…

«Γιούρια» και τους φάγαμε; Όχι δα…
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 - 09:43
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ασυγκράτητος. Ορμητικός. Και θέλει να βλέπει την ομάδα που αγαπά να βάζει πέντε και έξι γκολ στον αντίπαλο. Λογικό, από τη μία. Το πάθος, ακόμη και στα ίδια τα χρώματα του Ολυμπιακού, εκφρασμένο με το κόκκινο, ξεχειλίζει… Αλλά οι προκρίσεις δεν παίρνονται με… γιούρια.

Το ματς στο Καραϊσκάκη, σε (λιγότερο από) μία εβδομάδα θέλει προσοχή. Θέλει διάβασμα. Υπομονή και σύνεση. Η τακτική «γιούρια και τους φάγαμε», απλώς δεν είναι τακτική. Είναι κάτι άλλο. Ξένο προς τη φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος διαρκώς ωριμάζει στο τιμόνι του Ολυμπιακού, εξελίσσεται και εκείνος, μαζί με την ομάδα και βρίσκει νέους τρόπους να παίρνει ο Ολυμπιακός αυτό που θέλει.

Όποιος βιαστεί να αντιδράσει, ας σκεφτεί έναν Ολυμπιακό, ο οποίος πέρυσι… μοίραζε πεντάρες. Η ομάδα είναι φύσει επιθετική. Οι παίκτες που έχει επιφορτισμένους με αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού είναι ποιοτικότατοι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Ολυμπιακός «διαβάζει» τους αντιπάλους του, ακόμη και μέσα στους αγώνες. Όχι μόνο πριν. Προσαρμόζει το παιχνίδι του, όχι στον αντίπαλο, αλλά στις ανάγκες του ματς. Ο Ολυμπιακός δίνει τον τόνο, το ρυθμό.

«Τακτικές»… γιούρια δεν υπάρχουν. Το 0-0 είναι ένα «ύπουλο» αποτέλεσμα και ΟΛΟΙ πρέπει να το αντιμετωπίσουν ως τέτοιο. Τα πάντα αρχίζουν από το μηδέν. Τα πάντα είναι ρευστά και η διαχείριση του αγώνα στο Καραϊσκάκη, την προσεχή Τρίτη, απαιτεί λογική προσέγγιση και ηρεμία. Για να πανηγυρίσουμε, όλοι μαζί, μία ακόμη πρόκριση.

Διαβάστε επίσης

Όλα αρχίζουν από το «1»

Όλα αρχίζουν από το «1»

Ο Ζοζέ Σα αποτελεί το «Α» στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και αποδεικνύει διαρκώς γιατί ο Θρύλος έκανε άριστα που απέκτησε τα δικαιώματά του.