Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν χρειαστεί, πρέπει να έχει… έντεκα Κάρολ (pics, vids)

Αν χρειαστεί, πρέπει να έχει… έντεκα Κάρολ (pics, vids)
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 13:51
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε στο γήπεδο Καραϊσκάκη τη ρωσική Ρούμπιν Καζάν, στο πλαίσιο του Europa League. Έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου αγώνα, στη Ρωσία, ο Θρύλος έκανε διαχείριση αποτελέσματος, έβαλε ακόμη ένα γκολ (με τον Τζιμπούρ) και προκρίθηκε.

Το… κλου, όμως, ήταν άλλο. Ο Ρόι Κάρολ, τερματοφύλακας τότε (σεζόν 11-12) του Ολυμπιακού, έπαιξε για περισσότερα από 20 λεπτά, τα τελευταία του αγώνα ως τραυματίας! Όχι μόνο αυτό, αλλά πραγματοποίησε και σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το πόδι του!

Προς τι η αναφορά σε εκείνο το ματς, απέναντι στους Ρώσους της Ρούμπιν; Οι προκρίσεις θέλουν πολλά περισσότερα από ποιότητα, από ταλέντο και καλή μπάλα. Θέλουν… καρύδια. Θέλουν cojones, που λένε και οι… φίλοι μας οι Ισπανοί. Θέλουν ηρωισμό. Θέλουν πάθος και παίκτες έτοιμους να τα δώσουν ΟΛΑ! Να φτάσουν στα άκρα! Να πιέσουν τον εαυτό τους στο όριο. Να αψηφήσουν κόπωση, πόνο, ενοχλήσεις. Να παίξουν, πέραν και πάνω από όλα, για το έμβλημα στη φανέλα! Όπως ο Ρόι, το 2012…

Διαβάστε επίσης