Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πώς τον «απογείωσες» έτσι (κι αυτόν)!

Πώς τον «απογείωσες» έτσι (κι αυτόν)!
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 - 01:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Μία ανάσα από τη μετακόμισή του στην Αγγλία με μεγάλη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Με ποσά που ζαλίζουν. Για την ακρίβεια, το... κατόρθωμα και του Τσιμίκα και του Ολυμπιακού είναι να κρίνεις λογικά αυτά τα ποσά, μετά την καταπληκτική σεζόν που έχει κάνει!

Ο διεθνής μπακ πραγματοποίησε φανταστική χρονιά. Από την αρχή ως το τέλος. Και πέρσι ήταν πολύ καλός, αλλά φέτος ήρθε η «απογείωσή» του. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Και τώρα έρχεται η τεράστια επιβράβευση. Στην Αγγλία, μάλιστα, αναφέρουν πως θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Γράφουν κι άλλα ωραία, όπως ότι οι «κόκκινοι» τον παρακολουθούν χρόνια και πως θεωρούν πως έχει την ποιότητα και τις δυνατότητες να γίνει αμυντικός παγκόσμιας κλάσης. Είναι ωραίο να τα διαβάζεις όλα αυτά, είναι μία υπέροχη και όμορφη ιστορία για τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο Τσιμίκας, λοιπόν, απογείωσε την καριέρα του αυτήν τη διετία με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και μπορεί πέρσι να... μοιράστηκε σε συμμετοχές τη θέση με τον Λεονάρντο Κούτρη, φέτος, όμως, ήρθε η «έκρηξη». Με τις τεράστιες και πολύ μεγάλες εμφανίσεις του, κέντρισε άμεσα το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων. Λογικό όταν κάνεις «μπαμ» και στην Ευρώπη και είσαι φανταστικός κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Και ο Τσιμίκας «μάγεψε» ακόμα και κόντρα σε παίκτες μεγάλης κλάσης, δείχνοντας πως δεν αργεί η στιγμή από το να θεωρηθεί κι εκείνος τέτοιος. Και έχοντας τέτοιο ρυθμό, ο Μαρτίνς δεν... μπορούσε (και δεν ήθελε) να τον βγάλει από την ενδεκάδα. Πώς να τον βγάλεις, για την ακρίβεια; Γίνεται; Δεν γίνεται! Και ας... γκρίνιαζαν κάποιοι ότι έπαιζε πολύ.

Στη Λίβερπουλ, μάλιστα, ο καλύτερος αριστερός μπακ στην Ελλάδα θα συναντήσει έναν εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ στον κόσμο. Και από αυτήν τη συνύπαρξή του με τον Άντριου Ρόμπερτον, μπορεί να «κερδίσει» πολλά. Πάρα πολλά. Το ξέρει και ο ίδιος. Λογικό είναι.

Όλα αυτά, βέβαια, ο Κώστας Τσιμίκας τα πετυχαίνει με την σκληρή δουλειά του. Το βλέπεις ότι δούλεψε. Ακόμα και αν δεν το ξέρεις, το βλέπεις. Και από το πώς έχει δουλέψει το σώμα του, αλλά και από τον καλύτερη «καθρέφτη» κάθε ποδοσφαιριστή που δεν είναι άλλος από τον αγωνιστικό χώρο. Και εκεί έκανε πάταγο.

Φυσικά, το γεγονός πως ο Κώστας Τσιμίκας φτάνει σε σημείο να παίρνει μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, δεν αποτελεί μόνο μαγκιά του ίδιου, αλλά και μεγάλη μαγκιά και του ίδιου του Ολυμπιακού. Και μόνο ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει να πουλάει παίκτη στη Λίβερπουλ, με το ποσό που κρίνει εκείνος κατάλληλο, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Τώρα, το επόμενο μεγάλο στοίχημα του συλλόγου είναι να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του. Και για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Κοινώς, (πρέπει να) αποτελεί προτεραιότητα για το σύλλογο να βρει δύο ακραία μπακ.

Πάντως, να τονιστεί πως η εξέλιξη του Κώστα Τσιμίκα στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ναι, προφανώς και αποτελεί παράδειγμα ότι με την σκληρή δουλειά, πολλά μπορείς να καταφέρεις, αλλά ανήκουν κι άλλοι «ερυθρόλευκοι» στην ίδια κατηγορία. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό έχουν «απογειωθεί» πολλοί παίκτες. Και από τα παλαιότερα χρόνια, αλλά και αρκετοί ακόμα από το υπάρχον ρόστερ του Θρύλου. Και ο διεθνής μπακ δεν είναι ο μοναδικός που έχει «απογειωθεί» στο διάστημα της παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το αμέσως προηγούμενο παράδειγμα, χειροπιαστό, είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ποιος ξεχνάει ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε μεταγραφή 20+ εκατομμυρίων ευρώ από τον Ολυμπιακό στη Γουλβς. Ένα ποσό που φαίνεται πως θα «πιάσει» και ο Κώστας Τσιμίκας.

Μέχρι, λοιπόν, να υπάρξει (αν υπάρξει) άλλη πολύ μεγάλη πώληση από τον πρωταθλητή Ελλάδας, μπορούμε να λέμε για τον Τσιμίκα πώς «απογειώθηκε» έτσι. Και για τον Πέδρο Μαρτίνς πώς κατάφερε και τον «απογείωσε» και αυτόν έτσι μέσα σε αυτήν τη διετία. Και για τον Ολυμπιακό ακριβώς το ίδιο. Και οι δύο ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε δεν είναι οι μοναδικοί. Υπάρχουν ακόμη πολλοί...

Διαβάστε επίσης

Ουάου...

Ουάου...

Δωρεάν από το PAOK TV (και όχι μόνο) το φιλικό ΠΑΟΚ-Βόλος