Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΛΗΤΕΙΑ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

ΑΛΗΤΕΙΑ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020 - 22:18

Δεν γίνονται αυτά! Έκλεψαν τη νίκη του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, «ανακαλύπτοντας» οφσάιντ στον Ελ Αραμπί στο 91’. Μιλάμε για αλητεία! Κάπως έτσι, έμεινε το 1-1 και ο Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Μαροκινός φορ, από τη σέντρα του Φορτούνη, έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Χασάν σκόραρε. Γκολ που ακυρώθηκε στο VAR μετά από 3-4 λεπτά και πολλή... σκέψη! Αλήθεια, πώς γίνεται να ακυρώθηκε αυτό το γκολ; Ο Παμλίδης στο 6’ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ, ο Ελ Αραμπί είχε ισοφαρίσει στο 51’.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, βρέθηκε να κυνηγάει από πολύ νωρίς, μιας και δέχτηκε γκολ στο 6’ από τον Παμλίδη, σε μία φάση που οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντέδρασαν καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά και δυσκολευόταν αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη πολύ καλή στιγμή και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 36’: Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Υπήρχε και μία υποψία ευκαιρίας λίγο νωρίτερα, αλλά η σέντρα-σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 30’ ήταν άστοχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Και σε αυτό βοήθησε πολύ η είσοδος του Φορτούνης. Μάλιστα, φρόντισε να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 51’ ο Φορτούνης σέντραρε ωραία και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά στην απέναντι γωνία ισοφάρισε (1-1) για τον Θρύλο, ο οποίος είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών! Στο 59’ ο Ελ Αραμπί άδειασε δις τον Παντελάκη, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να περάσει και τον Χουτεσιώτη, χωρίς επιτυχία. Στο 63’ ο Καμαρά έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αστοχώντας όμως, ενώ στο 65’ η μπάλα από το πλασέ του Μπουχαλάκη έφυγε ελάχιστα έξω. Στο 71’ ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση, μιας και πρώτα απέκρουσε το πλασέ του Κριζμάν, ακολούθως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια τη μάζεψε προτού περάσει τη γραμμή. Στο 77’ ο Καμαρά έκανε ωραία το πλασέ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα από το φάουλ του Βαλμπουενά. Στο 83’ είχαμε μία τεράστια ευκαιρία: Ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος, αλλά μόνο κατά το ήμισυ, μιας και το πλασέ του από κοντά ήταν πολύ άστοχο!

Για να φτάσουμε στη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα. Ή, για την ακρίβεια, που αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Χασάν σκόραρε από κοντά το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, μετά τη χρήση του VAR «ανακάλυψαν» ότι ήταν... οφσάιντ το χέρι του Ελ Αραμπί. Έτσι, ο Καραντώνης, χωρίς καν να πάει ο ίδιος να δει τη φάση, αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ. Ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ, ακυρώθηκε και έτσι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Αλητεία!

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πέερσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάστρο, Καρτάλης (73’ Ντομίνγκεθ), Σιόντης (86’ Λιάσος), Νάουμετς (56’ Λέο), Παμλίδης (86’ Λώλης), Κριζμάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69’ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης