Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καθάρισε» ο Χασάν για τον Θρύλο! Πελάτη, η σειρά σου...

«Καθάρισε» ο Χασάν για τον Θρύλο! Πελάτη, η σειρά σου...
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 23:10

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 2-1 τον Άρη στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με σκόρερ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός σκόραρε πρώτα στα 49 δευτερόλεπτα και ακολούθως στο 14’, ενώ ο Άρης είχε ισοφαρίσει στο 3’ με αυτογκόλ του Μπα. Ακυρωθέν γκολ είχε ο Κάιπερς στο 72’. Δική μας είναι η πρόκριση. Μέχρι το δεύτερο παιχνίδι, έχουμε ακόμα. Τώρα, η σειρά του πελάτη...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, μιας και βρήκε γκολ στα 49 δευτερόλεπτα! Στα 49’’!! Ο Βρουσάι έκανε υπέροχη ντρίμπλα και κάθετη στον Κάιπερς, εκείνος είδε τον Χασάν και ο Αιγύπτιος επιθετικός με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0! Το πιο γρήγορο γκολ του Θρύλου σίγουρα στη φετινή σεζόν. Ωστόσο, αυτό δεν κράτησε πολύ, μιας και στο 3ο λεπτό ήρθε το 1-1 από τον Άρη από το αυτογκόλ του Μπα! Μετά από εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάνος έκανε το γύρισμα και ο Μπα άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Στο 7’ ο Χασάν απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά, στο πρώτο δοκάρι, από το κόρνερ του Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια. Στη συνέχεια της φάσης, στο ίδιο λεπτό, ο Κάιπερς έκανε το γύρισμα με ανάποδο ψαλιδάκι (!) αλλά ο Βρουσάι δεν πρόλαβε, για λίγο, να κάνει την προβολή. Στο 14’, όμως, ήρθε το 2-1 και πάλι με τον Χασάν! Ο Χολέμπας έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Χασάν πετάχτηκε και έκανε την προβολή και «έγραψε» το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 19’, ο Μπερτόλιο επιχείρησε να πλασάρει από μακριά, μετά από λανθασμένη έξοδο του Τζολάκη, αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Γκάμα στο 26’, με τη μπάλα να περνάει άουτ, και τον Ολυμπιακό να κλείνει αυτό το πρώτο 45λεπτο με προβάδισμα ενός τέρματος (2-1).

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ίδιος όπως στο πρώτο, αλλά ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον αγώνα και επί της ουσίας ελάχιστα απειλήθηκε. Στο 52’ απείλησε με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο δεύτερο δοκάρι, από το φάουλ του Τιάγκο Σίλβα, ενώ σπατάλησε στο 71’ μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Πορτογάλος μέσος εκτέλεσε υπέροχα άλλο ένα φάουλ, ο Μπα έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ελάχιστα άουτ έφυγε η μπάλα και στο σουτ του Φορτούνη, έξω από την περιοχή, στο 83ο λεπτό. Ενδιάμεσα, στο 72’, ο Κάιπερς πέτυχε γκολ, από πλάγια θέση, σε κενή εστία, μετά την πάσα του Φορτούνη, αλλά ακυρώθηκε μιας και ήταν οφσάιντ. Ο Ελ Αραμπί είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 91’, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε στη γωνία του, ενώ στο 93’ ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά από το φάουλ του Φορτούνη αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο Κουέστα. Κάπως έτσι, έμεινε το 2-1 ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να κάνει βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (62’ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Χασάν (61’ Φορτούνης), Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί).

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης (60’ Μπεναλουάν), Γιέγκο, Μάνος (69’ Μήτρογλου), Γκάμα (80’ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόλιο (59’ Κάτσε), Σούντγκρεν, Σάκιτς (60’ Ιωάννου), Σάσα, Ρόουζ.

Διαβάστε επίσης