Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ (videos)

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ (videos)
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 - 23:54

Ήταν κακός ο Ολυμπιακός και στη Βουλγαρία και έδωσε δικαιώματα στη Λουντογκόρετς. Με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τους Βούλγαρους στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια ήταν στο 2-2. Στα πέναλτι οι Πειραιώτες από τα τρία που πρόλαβαν να εκτελέσουν ευστόχησαν μόλις στο ένα και έτσι η Λουντογκόρετς νίκησε με 4-1 και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός συνεχίζει πλέον στα πλέι οφ του Europa League...

Όσο περνούσε η ώρα ήταν καλύτερος

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Έδωσε δικαίωμα στη Λουντογκόρετς και οι γηπεδούχοι με μακρινά σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη.

Όσο όμως περνούσε η ώρα οι Πειαριώτες γινόντουσαν όλο και καλύτεροι. Κάτι το οποίο φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός άρχισε να κρατά την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει τα κενά στην άμυνα της Λουντογκόρετς.

Πρώτα έστειλε το μήνυμα και μετά έγινε το 0-1!

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να γίνεται καλύτερος, φάνηκε στο 29ο λεπτό. Όταν και δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα.

Όταν ο Μασούρας από τον χώρο του κέντρου πέρασε την μπάλα στον Ελ Αραμπί στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Μαροκινός φορ έβαλε το σώμα του και κοντρόλαρε την μπάλα. Στη συνέχεια την έβαλε μπροστά του με φορά προς την αντίπαλη εστία και έκανε το σουτ. Η μπάλα όμως κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν το... μήνυμα του Ολυμπιακού στη Λουντογκόρετς, αφού δύο λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 31' ήρθε το 0-1!

ο Καμαρά «άνοιξε» στα δεξιά για τον Μασούρα μέσα στην περιοχή. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε τη σέντρα και ο Εμβιλά από τ' αριστερά σαν... τρέιλερ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Δεν μπήκε καλά και το πλήρωσε

Στο δεύτερο μέρος επίσης ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά. Αυτή τη φορά όμως η Λουντογκόρετς το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά με την έναρξη του ημιχρόνου να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση...

Μόλις στο 48' έγινε το 1-1 με λάθος της άμυνας και συγκεκριμένα του Σεμέδο. Σέντρα από τ' αριστερά, ο Σωτηρίου με το κεφάλι γύρισε την μπάλα στην περιοχή, η οποία βρήκε στον Σεμέδο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 56', ο Ανδρούτσος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σε διεκδίκηση με τον Ντεσπότοφ. Βρήκε τον παίκτη των Βούλγαρων και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σωτηρίου ο οποίος έκανε το 2-1 στο ματς...

Παρά το σοκ ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 62' κέρδισε το πέναλτι. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, αλλά ο βοηθός είδε την κλωτσιά του Γκονσάλβες στον Ελ Αραμπί και έτσι δόθηκε το πέναλτι. Εκεί υπήρξε και άλλο μπέρδεμα. Διότι ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Βερντόν, άρα έπρεπε να αποβληθεί. Αλλά διορθώθηκε το λάθος και έδωσε την κίτρινη στον σωστό παίκτη που έκανε το πέναλτι, στον Γκονσάλβες.

Την εκτέλεση ανέλαβε έξι λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί και στο 68' έγινε το 2-2 στον αγώνα.

Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσαν οι Πειραιώτες να βγάλουν καλό πρόσωπο. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έκαναν δύο συνεχόμενες ευκαιρίες με τους Σωτηρίου, Ντεσπότοφ στις οποίες ο Τζολάκης ενήργησε σωστά.

Στο 82' ήρθε το μακρινό σουτ του Μασούρα, με τον τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, ενώ στο 86' ο Μπα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε μία φάση μάλιστα στην οποία θα μπορούσε να την είχε αποφύγει, αφού είχε κίτρινη και έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον χώρο του κέντρου.

Στα δύο ημίχρονα της παράτασης ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει, το 2-2 έμεινε και ήρθαν τα πέναλτι.

Εκεί όπου οι Πειραιώτες δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα και φάνηκε αυτό από το γεγονός πως από τα τρία πέναλτι που πρόλαβαν να εκτελέσουν, κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο ένα. Έτσι ήρθε το 4-1 της Λουντογκόρετς στα πέναλτι και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League...

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Σωτηρίου 1-0
Βαλμπουενά άουτ
Σαντάνα 2-0
Χασάν απέκρουσε ο Κάχλινα
Βερντόν 3-0
Λαλά 3-1
Σισίνιο 4-1

Λουντογκόρετς: Καλίνα, Ικοκό (106’ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοφ, Μπατζί (88’ Σαντάνα), Σα (94’ Ροτάριο), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοφ, Ολιβέιρα (106’ Γιάνκοφ), Σωτηρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος (120’ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91’ Κούντε), Μπουχαλάκης (55’ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Μασούρας (88’ Σισέ), Ελ Αραμπί (106’ Χασάν).

Διαβάστε επίσης