Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ερυθρόλευκο» πάρτι με 3άρα στην Πόλη!

«Ερυθρόλευκο» πάρτι με 3άρα στην Πόλη!
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:36

Αυτός, ναι, ήταν ο Ολυμπιακός που γουστάρουμε να βλέπουμε. Ένας ονειρικός Ολυμπιακός, έκανε πάρτι στην Πόλη και διέλυσε με 3-0 τη Φενέρμπαχτσε για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Τικίνιο στο 6’ από ασίστ του Μασούρας και ο Έλληνας εξτρέμ στο 62’ και στο 68’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου που έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει εκπλήξεις. Παρά το γεγονός ότι η διάταξη της UEFA είχε σύστημα με 3 στόπερ και τον Μασούρα δεξί μπακ-χαφ, εντούτοις ο Ολυμπιακός έπαιξε με 2 κεντρικούς αμυντικούς, τον Μπα δεξί μπακ και τον Μασούρα στα εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπήκε δυνατά. Με γκολ. Ο Μασούρας έκανε σχεδόν όλη τη δουλειά, πίεσε, έκλεψε και σέρβιρε και ο Τικίνιο με υπέροχο πλασέ στο 6’ έκανε το 0-1 στο ματς! Στο 8’ η Φενέρ απείλησε με το σουτ του Βαλένσια, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 27’ μετά το λάθος του Τικίνιο, ο ίδιος παίκτης σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Βατσλίκ μπλόκαρε σταθερά. Συνολικά ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο. Έδειξε να ξέρει τι θέλει και είχε πολύ καλή παρουσία. Στο 35’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το σουτ, αλλά ο Αλτάι απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ονιεκουρού έκλεψε και ο Μαντί Καμαρά σούταρε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, μιας και γλίτωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το άστοχο σουτ του Ρόσι μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου. Ο Μαρτίνς έβγαλε στο ημίχρονο τον Μπα και τον αντικατέστησε με τον Λαλά. Ο Λουίζ Γκουστάβο με σουτ στο 55’ και ο Πέλκας με το πλασέ στο δοκάρι απείλησαν για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός, όμως, διαχειρίστηκε άψογα την πίεση. Στο 58’ είχε τεράστια ευκαιρία με ατομική ενέργεια και σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, με τον Αλτάι να αποκρούει σε κόρνερ και μέσα σε 6 λεπτά βρήκε άλλα δύο γκολ! Στο 62’ ο Τικίνιο έκανε το γύρισμα, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το σουτ, ο Αλτάι απέκρουσε και ο Μασούρας με βολή έκανε το 0-2! Ο ίδιος έκανε και το 0-3 με σουτ στο 68’ μετά από υπέροχη ενέργεια του Αγκιμπού Καμαρά και απόκρουση του Αλτάι. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στην πορεία, με τον Θρύλο να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Μάλιστα, ο Μασούρας λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ, όταν βγήκε σε θέση τετ α τετ στο 83’ και με τον Τικίνιο σχεδόν μόνο δίπλα του, αλλά πλάσαρε και ο Αλτάι απέκρουσε με τα πόδια. Η Φενέρ ήταν φανερά απογοητευμένη και είδε τον Βατσλίκ να κάνει μεγάλη απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Μπερίσα. Μεγάλη επέμβαση από τον Τσέχο κι ενώ στο 87’ ο Πέλκας είχε άστοχο σουτ.

Αυτό το 0-3 έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη και να φτάνει τους 6 βαθμούς στον όμιλο του Europa League.

Φενέρμπαχτσε: Αλτάι, Κιμ, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσαγί-Σάμιουελ, Γιαντάς (75’ Μέγιερ), Λουίζ Γκουστάβο (70’ Ζάγιτς), Καντιόγλου (84’ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70’ Μπερίσα), Βαλένσια (75’ Γκουμούσκ), Πέλκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας, Ονιεκουρού (64’ Κούντε), Τικίνιο (86’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης