Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποινές-σοκ για ΑΕΚ και Μελισσανίδη προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Ποινές-σοκ για ΑΕΚ και Μελισσανίδη προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας
Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021 - 01:12

«Τις ίδιες απειλές εκτόξευσε και κατά του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, Δημήτρη Νιαρχάκου. Εννοείται πως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που οραματίζονται οι εξυγιαντές», καταγγέλλει η ΠΑΕ Άρης σχετικά με τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ. Αν οι καταγγελίες του Αρη επιβεβαιωθούν από τον παρατηρητή του αγώνα, την έκθεση της αστυνομίας ή το φύλλο αγώνα του διαιτητή Διαμαντόπουλου (σ.σ. εφόσον αυτά έγιναν μπροστά του), τότε οι ποινές που προβλέπονται είναι σοκ για την ΑΕΚ. Παράλληλα, ο Αρης μπορεί να κάνει αυτή την καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο και να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Μελισσανίδη.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που περιλαμβάνει τα αδικήματα «απειλές-εκφοβισμός» οι ποινές που προβλέπονται (σ.σ. αντιγράφουμε από τον Πειθαρχικό Κώδικα) είναι: «Εάν υπαίτια είναι ομάδα οι ποινές είναι ανάλογες με τη βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμού ομάδας». Για τον Μελισσανίδη, πάντα με την προϋπόθεση να επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του Αρη και να κληθεί από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας προβλέπεται ποινή «50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως πέντε έτη».

Παρόμοιες είναι οι ποινές και σε περίπτωση που η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης παραπεμφθούν για το πειθαρχικό αδίκημα της βίας. Στο κάτω μέρος του κειμένου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα προβλέπουν τα άρθρα 19 και 20.

Επίσης, ο Αρης κατάγγειλε: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καταγγέλλει ότι μετά το τέλος του αγώνα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, ο δεύτερος απείλησε τον πρόεδρο του ΑΡΗ λέγοντας του ότι «θα σε βάλω σε αναπηρικό καροτσάκι» μαζί με άλλες απειλές πεζοδρομιακού ύφους!». Να προσθέσουμε και ότι ο Αρης μπορεί να καταγγείλει το παραπάνω στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Θυμίζουμε πως ο Μελισσανίδης είχε τιμωρηθεί για το επεισόδιο που είχε με τον Θοδωρή Καρυπίδη στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ – Άρης, στις 4 Μαρτίου 2020, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και για το συμβάν με τον βοηθό του Πορτογάλου διαιτητή, Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας με έξι μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα. Η πρωτόδικη ποινή ήταν οκτώ μήνες...

Αναλυτικά όσα προβλέπουν τα άρθρα 19 και 20 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

Διαβάστε επίσης