Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν υπάρχει αγγαρεία, όταν φοράς την ερυθρόλευκη

Δεν υπάρχει αγγαρεία, όταν φοράς την ερυθρόλευκη
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 11:32

Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να μην ασχολείται τόσο ενεργά με το Κύπελλο. Θεωρούν ότι δεν αποτελεί βασικό στόχο και ότι το βάρος πρέπει, πλέον, να πέφτει πολύ πιο ενεργά, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στην συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας.

Ο Θρύλος, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει το Κύπελλο ως αγγαρεία. Ο κόσμος μπορεί να το σκέφτεται. Γιατί κατανοεί ότι το Κύπελλο είναι η «διοργάνωση της ΕΠΟ», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, όταν η ομάδα έχει πολλαπλάσια Κύπελλα, από άλλους, είναι λογικό οι ΓΑΥΡΟΙ να λένε… «ποιο Κύπελλο;»… Ωστόσο ΚΑΝΕΙΣ στον Ολυμπιακό δεν σκέφτεται έτσι. Και προπάντων οι παίκτες. Ένας στόχος είναι πάντα ένας ΣΤΟΧΟΣ.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα πηγαίνει με αλλαγές στα ματς Κυπέλλου του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι… παρατάει τον θεσμό. Κάθε άλλο. Στόχος είναι πάντα η πρόκριση και φυσικά η κατάκτηση του τίτλου, στο τέλος της σεζόν. Ο Μαρτίνς ξέρει ότι μπορεί να πάρει αυτό που θέλει, κάνοντας και αλλαγές στην 11άδα του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ και παράλληλα την ευκαιρία να λάμψουν και να δείξουν πράγματα.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το Κύπελλο είναι επουσιώδες. Οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα να το σκεφτούν αυτό. Και το ξέρουν. Ξέρουν ότι όποιοι και αν αγωνιστούν σήμερα το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο, από το να είναι αναπληρωματικοί, ή για το Κύπελλο. ΟΛΟΙ στον Ολυμπιακό έχουν στόχο, σε αυτό το ματς. Και σήμερα. Όλοι. Στο κάτω-κάτω, είναι απλό: Δεν υπάρχει αγγαρεία, όταν φοράς την ερυθρόλευκη.

Διαβάστε επίσης