Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βόμβες» Αυγενάκη και καταγγελίες-φωτιά για εκλογές σε ΕΠΣ

«Βόμβες» Αυγενάκη και καταγγελίες-φωτιά για εκλογές σε ΕΠΣ
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 22:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι καταγγελίες-φωτιά για παρασκήνιο στις εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας αλλά και στην υπόθεση για παρεμβάσεις σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων που εκδικάστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ προκάλεσαν αίσθηση στην τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τα σωματεία της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, στο πλαίσιο της σειράς τηλεδιασκέψεων «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο», οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν και τη δήλωση-βόμβα του Αυγενάκη, καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «κάνουν τους έξυπνους, αλλά θα πέσουν στο λάκκο που ανοίγουν. Δεν περνούν σε εμάς αυτά».

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι αιχμές του Υφυπουργού για την ΕΠΟ: «Η ολιστική θα περάσει, με η χωρίς θόρυβο. Τη χώρα κυβερνά ο Πρωθυπουργός ο οποίος με περιβάλλει με εμπιστοσύνη, καθώς έχει πειστεί για την προσπάθεια που γίνεται. Αν πιστεύαμε τους παράγοντες- μιντιάρχες θα είχα ανασχηματιστεί 10 φορές. Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε τη συμφωνία αλλαγής σελίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις παγκόσμιους θεσμούς κι αυτό θα γίνει πράξη».

Όσον αφορά στις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Κώστα Σακελλάρη, στις εκλογές της, οι οποίες έγιναν πριν από 18 μήνες: Σύμφωνα με το κ. Σακελλάρη «υπήρξαν παρεμβάσεις, ακόμη και από παράγοντες της τοπικής κοινωνίας». Επίσης, κατάγγειλε «εκβιαστικά sms γνωστών ανθρώπων του ποδοσφαίρου, προκειμένου να μην καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας», ενώ αναφέρθηκε σε μπούλινγκ τόσο σε βάρος του όσο και εναντίον του γιού του, μάλιστα τον έδειξε και στην κάμερα του υπολογιστή, για να μην καταθέσει. Επίσης, μίλησε για «Γιαννάκηδες και ταβερνεία», προσθέτοντας ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ένα ταβερνείο που είτε γίνεσαι πελάτης και σε σερβίρουν ωραία ψητά, είτε όχι και σε σουβλίζουν».

Ακολούθησαν και αιχμές αλλά εκδηλώσεις δυσαρέσκειας κατά της ΕΠΟ και από άλλα σωματεία. Ο Αυγενάκης δεν σχολίασε, όμως δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει τα πάντα.

Διαβάστε επίσης