Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγχώνεται για την ΑΕΚ η ΕΠΟ!

Αγχώνεται για την ΑΕΚ η ΕΠΟ!
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 23:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μονά ζυγά δικά της τα θέλει η ΕΠΟ. Η ίδια αποφάσισε να διεκδικήσει τον τελικό του Conference League 2023, μια απόφαση που έχει άρωμα ρουσφετιού στην ΑΕΚ καθώς τον διεκδικεί για να γίνει στην «Αγιά Σοφιά», όμως περιμένει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για να συντονίσει τα αρμόδια υπουργεία! Η πλάκα είναι ότι από πουθενά δεν προκύπτει τέτοια... υποχρέωση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, η ΕΠΟ έπρεπε να το κάνει!

Μάλιστα, θα είχε ενδιαφέρον να έδινε στη δημοσιότητα την επιστολή δυσαρέσκειας που φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διέψευσαν, να έστειλαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, με την οποία θεωρούν ότι ο Αυγενάκης φταίει που η ΕΠΟ έστειλε ελλιπή φάκελο στην UEFA, επειδή λείπουν οι υπογραφές αρμόδιων υπουργείων. Δηλαδή, η ΕΠΟ ρίχνει αλλού τις ευθύνες της για το ότι δεν υπέβαλε πλήρη φάκελο καθώς διέρρευσαν ότι «καρφώνουν» τον Αυγενάκη στον Γεραπετρίτη και ζητούν ραντεβού με τον δεύτερο.

Εννοείται ότι η επιστολή της ΕΠΟ αν δεν είναι για γέλια, το λιγότερο είναι άστοχη:

1) Αν ο Αυγενάκης ήταν υπεύθυνος για τον φάκελο υποψηφιότητας του τελικού του Conference League η UEFA θα όριζε αρμόδια τα υπουργεία όλων των χωρών και όχι τις ομοσπονδίες.

2) Τι μπορεί να φταίει ο Αυγενάκης αν δεν υπογράφουν άλλοι υπουργοί;

3) Ο Αυγενάκης και ο Γεραπετρίτης δεν είναι στην ίδια κυβέρνηση;

4) Η ομοσπονδία, εκτός από την επιστολή στον Γεραπετρίτη, τι άλλες ενέργειες είχε κάνει για να υπογράψουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Τουρισμού κτλ;

5) Από πού προκύπτει ότι ο Αυγενάκης είναι υπεύθυνος; Επειδή το λέει η ΕΠΟ;

6) Μήπως η ΕΠΟ άρχισε τα... δικά της για να καλύψει τυχόν δικές της ευθύνες;

7) «Οι άνθρωποι της ΠΑΕ κατέθεσαν στην ΕΠΟ τον φάκελο της υποψηφιότητας προκειμένου να τον προωθήσει η Ομοσπονδία στην UEFA», έγραφαν τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ στις 16/02/22.

8) «Να δηλωθεί ενδιαφέρον στην UEFA για τη διεξαγωγή στην Ελλάδα του τελικού αγώνα του Europa Conference League 2023», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ από τις 27/9/21. Τώρα θυμήθηκαν ότι λείπουν υπογραφές υπουργών;

Και κάτι ακόμα: Ότι η ΕΠΟ είναι μόνη αρμόδια φαίνεται και από τις δηλώσεις του Υφυπουργού, στις 26/9/20 στη Βουλή, επειδή είχε ακυρώσει την υποψηφιότητα του Παγκρητίου για τον φετινό τελικό του Conference League. «Την ίδια ώρα, το Ηράκλειο, η Κρήτη όλη, βράζει! Η πρόθεση της ΕΠΟ σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Δέδε, εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, να αποσύρει την υποψηφιότητα για διοργάνωση στο Παγκρήτιο του τελικού του UEFA Conference League, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και εξαιρετική δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας. Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου είναι πληρέστατος, εκπονήθηκε χωρίς κόστος και η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της UEFA απέστειλε συγχαρητήρια», είχε πει ο Αυγενάκης.

Διαβάστε επίσης