Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας «μεσσίας» δεν σώζει την κατάσταση

Ένας «μεσσίας» δεν σώζει την κατάσταση
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 - 11:29

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι «απέναντι» και αντιμετωπίζουν την όλη φάση με νοοτροπία… νηπιαγωγείου, είναι ότι… ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Το λέει ο σοφός ελληνικός λαός, ο οποίος κάτι ξέρει… Ξέρει, τουλάχιστον, αυτό που δεν ξέρουν οι άλλοι, όπως φαίνεται. Τι σημαίνει, όμως, το «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη»; Σημαίνει το εξής: Όσο καλός παίκτης και αν είναι, ή δεν είναι κάποιος, όσο καλός προπονητής και αν είναι, ή δεν είναι κάποιος, από μόνος του ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Για να το κάνουμε πιο λιανά: Ένας Κριχόβιακ. Ένας Τσούμπερ. Ένας Κούρτιτς. Ένας Γιαννίκης. Ένας Λουτσέσκου. Δεν αρκούν. Οι «απέναντι» έχουν μάθε να… κρέμονται από «μεσσίες», τους οποίους ΟΙ ΙΔΙΟΙ βαφτίζουν έτσι και οι ίδιοι αναγάγουν σε αυτό το επίπεδο. Καταλήγοντας να περιμένουν… τα πάντα από έναν.

Ο Ολυμπιακός είναι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ο καθένας έχει τον ρόλο του, τη σημασία του, την αξία του και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του. Και ο Ολυμπιακός είναι μια οντότητα συνόλου. Από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι τον τελευταίο παίκτη της Ακαδημίας και της -κάθε- Σχολής. Ο προπονητής, οι παίκτες, είναι όλοι ένα. Σύνολο. Μία οντότητα, στην οποία ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.

Σε αντίθεση με τους «απέναντι», ο Ολυμπιακός δεν περίμενε ποτέ μόνο από τον… Ελ Αραμπί, ας πούμε. Ή μόνο από τον Βαλμπουενά. Ή μόνο από τον Μαρτίνς. Ή μόνο από τον Μανωλά. Όχι. Όλοι είναι εκεί. Όλοι δουλεύουν μαζί, ως ένα. Ως ομάδα. Η άμυνα, το κέντρο, η επίθεση. Δίπλα στον Ελ Αραμπί έβαλε παικταράδες. Δίπλα στον Βαλμπουενά έβαλε παικταράδες. Στον Μαρτίνς έδωσε ΟΜΑΔΑΡΑ να προπονεί και να διαχειρίζεται... Ούτε περίμενε μόνο από έναν παίκτη, ούτε μόνο από τον προπονητή του...

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ένας «μεσσίας» δεν αρκεί για να… σώσει την κατάσταση, στους «απέναντι», οι οποίοι καταρρέουν μπροστά στον Θρύλο. Ούτε ένας προπονητής μόνος του, ούτε ένας παίκτης… Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει εκατομμύρια σε καλούς παίκτες, σε όλες τις θέσεις. Σε καλό προπονητή, τον οποίο έχει ανανεώσει ήδη δύο φορές. Σε στελέχη που ξέρουν τι κάνουν, ξέρουν τη δουλειά… Έχει επενδύσει στην Ακαδημία του, στις Σχολές του. Στις εγκαταστάσεις του… ΣΕ ΟΛΑ. Ένα πράγμα μόνο, δεν αρκεί…

Διαβάστε επίσης

Άρης από μικρός ο Κλάτενμπεργκ

Άρης από μικρός ο Κλάτενμπεργκ

Ρε, τι παραμύθα πουλάνε; Οι «πράσινοι παπαγάλοι», μετά τον «Ολυμπιακό που δεν θέλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη», ανακάλυψαν το ίδιο για τον… Άρη. Για τον… Άρη είναι αυτά που γράφονται.