Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο αιφνιδιασμός από Κλάτενμπεργκ και η ασπίδα των FIFA, UEFA

Ο αιφνιδιασμός από Κλάτενμπεργκ και η ασπίδα των FIFA, UEFA
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 00:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στον ύπνο έπιασε ο Κλάτενμπεργκ την ΕΠΟ και ταυτόχρονα αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ομοσπονδία δεν έχει λόγο στη διαιτησία. Για αυτό και οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών όλων των κατηγοριών ανακοινώθηκαν, χωρίς να ενημερωθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και μάλιστα σε μέρα που δεν είχε συνεδρίαση!

Ήταν... κεραυνός για την ομοσπονδία η παράδοση των πινάκων διαιτησίας από τον Αγγλο, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης (5/7), με εντολή να ανακοινωθούν άμεσα, μέσω του σάιτ της ομοσπονδίας, και συγκεκριμένα ώρα 14:00, όμως ανακοινώθηκαν έξι ώρες μετά (20:00). Αμέσως, στα γραφεία της ΕΠΟ σήμανε συναγερμός επειδή δεν είχε ενημερωθεί κανείς, ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος ούτε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης που βρισκόταν στο Οράν της Αλγερίας, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που παρέλαβε τους πίνακες άρχισε τα ...δικά της. Επεσε η ιδέα να τους κρατήσουν μέχρι να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τη Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση εκ μέρους της FIFA και της UEFA αποκατέστησε την τάξη. Η σύσταση των διεθνών ομοσπονδιών έγινε, προχθές, λίγο μετά τις 6 μ.μ., και οι πίνακες ανακοινώθηκαν στις 8 μ.μ. για λόγους τακτικής από την πλευρά της ΕΠΟ, για να δείξουν ότι είναι ψύχραιμοι. Για να συνοψίσουμε οι πίνακες δημοσιοποιήθηκαν μετά από 6-7 ώρες αφότου δόθηκαν για δημοσίευση στο σάιτ της ΕΠΟ από την ΚΕΔ, πολύ μεγάλο διάστημα.

Στο Πάρκο Γουδή... έπεσε κεραυνός επειδή δεν γνώριζαν ότι η ΚΕΔ συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας (4/7) για να κάνει τις αξιολογήσεις των αξιωματούχων διαιτησίας (διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών) όλων των κατηγοριών. O Κλάτενμπεργκ έφερε στην Αθήνα όλους τους συνεργάτες του στην ΚΕΔ, τον Κόλινς, τον Καπέλα, μέχρι και τον Μπένετ, από τις λίγες φορές που ήρθε ο τελευταίος.

Τα όσα ακολούθησαν ενόψει της ανακοίνωσης των πινάκων δείχνουν και ότι η ΕΠΟ δεν έχει λόγο στη διαιτησία. Αλλωστε, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και στην ομοσπονδία κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην ανακοίνωση των πινάκων, όπως πολύ θα ήθελαν ο Μπαλτάκος και όσοι άλλοι δεν θέλουν τον Κλάτενμπεργκ. Ο Αγγλος, για μια ακόμη φορά, έστειλε μήνυμα προς όλους ότι είναι το αφεντικό στη διαιτησία και ότι δίνει λόγο μόνο στις FIFA, UEFA οι οποίες παράλληλα τον στηρίζουν και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα. Θα το καταλάβει και ο Μπαλτάκος που δεν τον θέλει στην ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης