Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ελ Αραμπί γλίτωσε τα χειρότερα, πρόκριση στην Σλοβακία!

Ο Ελ Αραμπί γλίτωσε τα χειρότερα, πρόκριση στην Σλοβακία!
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022 - 00:01

Στο 1-1 έμεινε ο Ολυμπιακός με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκη, στον πρώτο αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Δεν άλλαξαν στην εικόνα της ομάδας και ο Ελ Αραμπί τον γλίτωσε από τα χειρότερα, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά στο 86’ το γκολ του Γκριν (63’) από το λάθος του Παπασταθόπουλου. Ο δεύτερος αγώνας, στην Σλοβακία, την Πέμπτη 11/8 (21:30).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχήμα με 3 κεντρικούς μέσους και με όρεξη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας και την στήριξη του κόσμου του. Στο 7’ απείλησε με τον Μασούρα, από πάσα του Τικίνιο, αλλά το τελείωμα ήταν απελπιστικά άστοχο. Στο 10’ αντάλλαξαν ρόλους, με τον Μασούρα να στρώνει και τον Τικίνιο να σουτάρει με το αριστερό και τον τερματοφύλακα της Σλόβαν να μπλοκάρει. Στη συνέχεια, η απόδοση του Ολυμπιακού δεν ήταν ίδια και είναι χαρακτηριστικό πως στο επόμενο δεκάλεπτο η Σλόβαν είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 16’ ο Γκριν έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Μπαργκεσιάν έκανε το πλασέ σχεδόν από την γραμμή και σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ! Στο 19’ ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία με τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και την κεφαλιά του Τικίνιο στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Και φτάσαμε στη φάση του 22’ όπου ο Βατσλίκ έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια στο πλασέ του Μπαργκεσιάν από κοντά. Συνολικά η εικόνα του Θρύλου στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, δείγμα ότι θέλει πολλή δουλειά. Μέχρι να φύγει το πρώτο 45λεπτο η μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν ένα βολέ του Κούντε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά ως προς την εικόνα. Ο Μασούρας είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 53’ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσόβαν απέκρουσε κόρνερ, όπως και στο 61’, σε πλασέ του Μαντί Καμαρά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ του Ραντζέλοβιτς. Και μπορεί να μην άλλαξαν πολλά ως προς την εικόνα του Ολυμπιακού, άλλαξε, όμως, το σκορ. Ο Παπασταθόπουλος έκανε σοβαρό λάθος στην πάσα του προς τα πίσω, ο Γκριν το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 στο 63’, παγώνοντας τον κόσμο! Στο 68’ (η μπάλα δεν έβγαινε έξω για αρκετά λεπτά) ο Κορμπεράν προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας Ελ Αραμπί (αντί Τικίνιο) και Βαλμπουενά (αντί Μαντί Καμαρά που αποδοκιμάστηκε). Στο 79’, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Ροντρίγκες πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Τελικά, το 1-1 ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 86’ με πρωταγωνιστές τις δύο πρώτες αλλαγές: Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Στο 88’ λίγο έλειψε να έρθει η ανατροπή με τον ίδιο τρόπο: Κόρνερ Βαλμπουενά, κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, αλλά δεν κατέληξε στον στόχο. Πάντως, ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο 89’ από ένα δεύτερο γκολ, με τον Βατσλίκ να κάνει μεγάλη επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Γκριν στο δεύτερο δοκάρι! Και κάπως έτσι, έληξε το ματς στο Καραϊσκάκη. 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στην Σλοβακία, την Πέμπτη 11/8 στις 21:30.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (68’ Βαλμπουενά), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο (68’ Ελ Αραμπί).

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπενά, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρεζ), Τσακβετάτζε, Ζμριάλ (85’ Μεντβέντεφ), Γκριν.

Διαβάστε επίσης