Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάνδαλο στην ΚΕΔ, εκθέτει Μπαλτάκο και Μπένετ

Σκάνδαλο στην ΚΕΔ, εκθέτει Μπαλτάκο και Μπένετ
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 15:00

Στη σέντρα βγαίνει ο Μπαλτάκος (όπως και ο αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ) μετά τη συνέντευξη του υπεύθυνου Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας της ΚΕΔ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Σταύρο Μάνταλου στη χθεσινή (22/8) εκπομπή "Δίκη στο Οpen". Ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι μόνο οι ξένοι της ΚΕΔ (Μπένετ, Στούχλικ και Καπέλα) θα ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Μάνταλος παραδέχθηκε ελληνική εμπλοκή παραγόντων της διαιτησίας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία στη Super League!

Ισως, αυτό να εξηγεί και γιατί ο Μπένετ έχει πάντα δίπλα του τους παράγοντες της διαιτησίας της ερασιτεχνικής ΚΕΔ (Μάνταλος, Σπυρόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρία). Για παράδειγμα ήταν μαζί στα σεμινάρια των ρέφερι και βοηθών της πρώτης κατηγορίας (στο Καστρί και στη Βέροια) και παράλληλα ο Μάνταλος ήταν παρών στην τηλεδιάσκεψη του Αγγλου με τους εκπροσώπους των ομάδων, τους αρχηγούς και τους προπονητές.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Μάνταλου εμπλοκή σε θέματα διαιτησίας της Super League προκύπτει από τα εξής λεγόμενά του:

-«Το τελευταίο διάστημα κάναμε σεμινάριο διαιτησίας και αξιολογήσαμε πολλούς στην επόμενη κατηγορία».

- «Συνεργαστήκαμε και με τον Κλάτενμπεργκ και με τον Μπένετ. Ο Κλάτενμπεργκ επέλεξε να αρκεστούμε μόνο στα καθήκοντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο έκανε και από την πλευρά του ο Μπένετ αλλά μαζί γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, βρήκαμε διαιτητές, κάναμε σεμινάρια. Είναι πιο ομαδικός, έχει άποψη, έχει ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες και αυτός θα δώσει τις κατευθύνσεις αλλά θα ακούσει και εμάς».

- «Εκτιμώ ότι υπάρχει πρόθεση να επιστρέψουν οι Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι».

-«Κριτήριο για το κόψιμο πολλών διαιτητών είναι και η ηλικία. Όταν το όριο είναι στα 38, είναι σοβαρό κριτήριο να λάβει ο αρχιδιαιτητής την απόφαση του. Κρίναμε ότι κάποιοι διαιτητές που είχαν κολλήσει, θα έπρεπε να δώσουν τη θέση τους σε κάποιους άλλους που μπορεί να εξελιχθούν».

-«Χωρίς τη στήριξη όλων δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Οι παράγοντες πρέπει να στηρίξουν, οι δημοσιογράφοι επίσης. Αν κάθε Δευτέρα βγαίνει ο οποιοσδήποτε και λέει μια γνώμη, δύσκολα θα κάνουμε τη διαφορά. Υπάρχει επίπεδο και όρεξη και αν στηριχθούν οι Έλληνες διαιτητές θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Ο κ. Μπαλτάκος πιστεύει ότι θα πρέπει να ελληνοποιηθεί το πρωτάθλημα και η διαιτησία. Πρέπει να δουλέψουμε».

-«Φταίμε όλοι που φέραμε την κατάσταση εδώ, δηλαδή στο να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και να υποτιμάται ο Έλληνας διαιτητής. Ας αναρωτηθούμε τι συνέβη και φτάσαμε εδώ; Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μαζί χωρίς τρικλοποδιές. Για την αγωνιστική κατάσταση έχουμε μερίδιο ευθύνης μεγάλο αλλά έχουν και άλλοι μερίδιο ώστε να οδηγηθούν οι διαιτητές στις ενώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος για αυτό».

-«Φέτος, δεν θα είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί η επαγγελματική διαιτησία».

Που είναι το σκάνδαλο; Στις 26 Ιουλίου, όταν ανακοίνωνε επίσημα τους ξένους που θα στελεχώνουν την ΚΕΔ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει ότι «ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2», προσθέτοντας ότι υπεύθυνος θα είναι μόνο ο Μπένετ.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:

α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής

β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR

γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας».

Οι υπόλοιποι της ...ερασιτεχνικής ΚΕΔ, δηλαδή με ξεκάθαρες αρμοδιότητες τους ορισμούς της Γ' Εθνικής και των πρωταθλημάτων υποδομής, είχαν ανακοινωθεί από την ΕΠΟ στις 2 Αυγούστου. Αντιγράφουμε το Δελτίο Τύπου: «Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, είναι τα εξής:

Σταύρος Μάνταλος- Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας

Ιωάννης Σπυρόπουλος - Υπεύθυνος Ορισμού και Ανάπτυξης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Αντώνης Καρατζίκας - Υπεύθυνος Βοηθού Διαιτητών

Ελένη Λαμπαδαρίου - Υπεύθυνη Διοργανώσεων Ποδοσφαίρου Γυναικών».

Επαναλαμβάνουμε πρόκειται για σκάνδαλο. Πρέπει να παρέμβουν οι FIFA, UEFA. Τόσο ο Μπαλτάκος όσο και ο Μπένετ είναι εκτεθειμένοι.

Διαβάστε επίσης

Ασίστ ο Ονιεκουρού!

Ασίστ ο Ονιεκουρού!

Είχε συμμετοχή στο ένα γκολ της Ντεμιρσπόρ, στην ήττα με 4-2 από τη Φενέρμπαχτσε...