Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα: Πέρα από κάθε όριο η πρόκληση με Φωτιά

Ούτε τα προσχήματα: Πέρα από κάθε όριο η πρόκληση με Φωτιά
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που στη διαιτησία νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Ο Μπένετ δεν κρατά ούτε τα προσχήματα καθώς η πρόκληση με τον Φωτιά για να σφυρίξει το ματς της Κυριακής (11/9) Ολυμπιακός-Βόλος είναι πέρα από κάθε όριο. Ο Μπένετ τελείωσε και δεν το ξέρει, διασύρεται με τις επιλογές του. Αν ο Αγγλος δεν φύγει, αν δεν παρέμβουν η FIFA και η UEFA κινδυνεύει να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα.

Ο Φωτιάς (Πέλλας) είναι γνωστός από το... έπος στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 τις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και με βοηθό τον Φίλο (Βοιωτίας) δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο τότε τοποτηρητής των FIFA, UEFA είχε χαρακτηρίσει «μη αποδεκτή» τη συγκεκριμένη διαιτησία. Τόσο ρεζίλι έγιναν!

Από τότε ο Φωτιάς μπήκε σε άλλα τρία ματς:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (Σεζόν 2020-21, 9η αγωνιστική των πλέι οφ): Και σε αυτό το ματς άφησε με παράπονα τους «ερυθρόλευκους» καθώς: 1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ είναι μόνο 14-12 υπέρ του, 2) Στο 74' ο Σφιντέρσκι ρίχνει αγκωνιά στον Ρέαμτσουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά, 3) Στο 83' κάνουν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την... τρώει ο Βαλμπουενά επειδή εκνευρίστηκε!

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (Σεζόν 2021-22, 8η αγωνιστική): Μια ακόμη πρόκληση. Στο 68' έγινε πέναλτι-μαρς του τερματοφύλακα Μελίσσα στον Βαλμπουενά αλλά για να το δώσει χρειάστηκε να τον φωνάξει στο VAR ο Ολλανδός Ρούπερτι. Σημειώνουμε ότι ο Γάλλος είχε τραυματιστεί από τη γροθιά του αντιπάλου του, ναι τέτοιο πέναλτι δεν έδωσε και το έκανε μετά από παρέμβαση του Ολλανδού!

Αρης-Ολυμπιακός 0-1 (Σεζόν 2021-22, 7η αγωνιστική πλέι οφ): Δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Βοηθοί του Φωτιά στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος θα είναι οι Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Μεϊντανάς (Αχαϊας) και τέταρτος ο Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα είναι οι Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και Μωυσιάδης (Ηπείρου).

Με την επιλογή του Μαλούτα ο Μπένετ δείχνει ότι «ελληνοποιήθηκε». Ο Μαλούτας ήταν τέταρτος, πριν από δυο αγωνιστικές (2η), στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 και μπροστά του έγινε το σκληρό μαρκάρισμα του Κούρτιτς o οποίος στο 54' πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου αλλά ο Μαλούτας γύρισε αλλού το κεφάλι του και δεν υπέδειξε την αποβολή, κόκκινη κάρτα μαρς, στον Τζήλο (Λάρισας).

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Είναι 50-50 το Ουί Τζο-Ελ Αραμπί

Είναι 50-50 το Ουί Τζο-Ελ Αραμπί

Ο Κορμπεράν «βλέπει» τα συν του Κορεάτη, αλλά και τα συν του Μαροκινού και αποφασίζει, για το πως θα παίξει κόντρα στη Ναντ απόψε το βράδυ.