Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

VARάτε βιολιτζήδες: Ο Σιδηρόπουλος (και) στον ΠΑΟΚ!

VARάτε βιολιτζήδες: Ο Σιδηρόπουλος (και) στον ΠΑΟΚ!
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 13:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επιβεβαίωση της ασυλίας για τον Σιδηρόπουλο! Αντί να μπει στο «ψυγείο» ο Μπένετ τον όρισε VAR στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Super League, με διαιτητή τον Κουμπαράκη (Κυκλάδων). Ο Σιδηρόπουλος προέρχεται από σερί ορισμούς σε ματς των Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, όπου και στα δυο έκανε λάθη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 ο διεθνής ρέφερι ήταν VAR και «βάφτισε» πέναλτι το επιθετικό φάουλ του Αϊτόρ στον Τζουκάνοβιτς, υποχρεώνοντας τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) να αλλάξει απόφαση, δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ του αγώνα. «Όσες φορές και αν το δω, δεν είναι πέναλτι», δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς, προσθέτοντας ότι «ο διαιτητής μου είπε ότι λίγο ακούμπησαν τα πόδια οι παίκτες, όμως δεν υπάρχει φάση που να μην ακουμπάνε τα πόδια».

Στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 ο Σιδηρόπουλος ήταν διαιτητής. Στο 97' σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα, κλείνοντας τα μάτια σε εξόφθαλμο πέναλτι του Μάνταλου στον Σουάρεθ καθώς ο πρώτος τράβηξε από τη φανέλα τον αντίπαλό του και τον έριξε στο έδαφος, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ενώ ο Σουάρεθ φώναζε για πέναλτι, ο Σιδηρόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ, σφυρίζοντας τη λήξη του ματς, κάνοντας δεύτερο λάθος, επειδή το VAR (= Γκορτσίλας) δεν πρόλαβε να εξετάσει τη φάση!

Φέτος, ο 43χρονος ρέφερι διαιτήτευσε και ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1 την 5η αγωνιστική. Τότε, οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν απέβαλε τον Λύρατζη στο 76' που ανέκοψε με φάουλ τον Ντίκο ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κοτάρσκι. Επιπλέον, δεν είναι παράξενο, ένας διαιτητής να μπαίνει στην ίδια ομάδα μετά από λίγες αγωνιστικές;

Ως VAR ο Σιδηρόπουλος είχε οριστεί στο παιχνίδι της σεζόν 2020-21 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1, με διαιτητή τον Μανούχο (Αργολίδας). Με δική του υπόδειξη δόθηκε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 24', ενώ στο 15' έπρεπε να υποδείξει αποβολή του Σίντκλεϊ που πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καρμόνα, ο Μανούχος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Αστέρα, ωστόσο δεν έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ.

Πάντως, ο Σιδηρόπουλος έχει προϊστορία ως VAR αγώνες του ΠΑΟΚ:

Ο αγώνας Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 έγινε στις 23/1/20. «Στη μοναδική αμφισβητούμενη φάση που καθόρισε το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης, το VAR κόλλησε εντελώς τυχαία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Λαμίας! Ναι, αναφέρεται στο γκολ του Μάτος που όλη η Ελλάδα είδε ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ σκόραρε από θέση οφσάιντ!

Ο διαιτητής Σέζος (Κιλκίς), όπως φάνηκε στην τηλεόραση εξηγούσε ότι κόλλησε το VAR, με συνέπεια να μετρήσει το γκολ. Μετά από 3-4 ώρες, εξαιτίας του σάλου που είχε δημιουργηθεί η ΚΕΔ του Περέιρα αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ότι η φάση εξετάστηκε από τον Σιδηρόπουλο. Όμως, αν ισχύει αλλοιώθηκε το VAR!

Ο Σιδηρόπουλος ήταν VAR και στο παιχνίδι, που έγινε στις 7/6/20, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2019-20, με διαιτητή τον Παπαπέτρου (Αθηνών). Στο γκολ του Ελ Αραμπί, το οποίο ακύρωσε στο 7', δεν είδε ότι ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα και μετά την άφησε, άρα δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ, με βάση τον Κανόνα 12. Ο Σιδηρόπουλος εκτέθηκε με αυτή την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει... καπνός με Γκάμαρη

Υπάρχει... καπνός με Γκάμαρη

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του 39χρονου Αθηναίου ρέφερι που είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στο περσινό ματς με τα Γιάννινα.