Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ στο ραντάρ του Μαρινάκη

Η ΕΠΟ στο ραντάρ του Μαρινάκη
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 13:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα καλύτερα για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπροστά και για αυτά εγγυάται η παρουσία του Προέδρου του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΕΠΟ, «τρέμουν» με τις παρεμβάσεις του, με αποκορύφωμα την καταγγελία της ΠΑΕ στην ΟΥΕΦΑ και την επιστολή στον Μπαλτάκο, την Τρίτη 17/1, με την οποία ζητεί τις παραιτήσεις του προέδρου της ΕΠΟ και του εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση. Με όλα αυτά έχουν αντιληφθεί ότι ο πόλεμος είναι διαρκείας και ο Μαρινάκης είναι γεννημένος νικητής και δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Ας δούμε τις τελευταίες βολές κατά ριπάς που επιβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος είναι διαρκείας και ο στόχος, που δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί, είναι το ποδόσφαιρο να μπει σε τροχιά ανάπτυξης:

1) Ο Μαρινάκης έκοψε τη φόρα του Μπαλτάκου στην προηγούμενη έκτακτη (2/11) ΓΣ και απέσυρε όλες τις προτάσεις του, εξαιτίας της επιστολής του προέδρου του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας με την οποία τόνιζε ότι είναι άκυρη η σύγκλησή της. «Αν ο κ. Μπαλτάκος θέλει αμοιβή για τις υπηρεσίες του, τότε να παραιτηθεί από τη θέση του και να ζητήσει να τον προσλάβει η ΕΠΟ ως δικηγόρο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

2) Με επιστολή του στις 29/11, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΕ της ΕΠΟ, κατηγορούσε τον πρόεδρό της ότι τα θέματα εισάγονται τρόπο «απαράδεκτο και αντίθετο σε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης όταν αφορούν οικονομικά θέματα ή δύνανται να έχουν άμεσα οικονομικά αποτελέσματα».

3) Σημαντικό χτύπημα στο παραποδόσφαιρο και στα συνεργεία αποτέλεσε η επιστολή (23/12) του Ολυμπιακού στην UEFA και στον γενικό διευθυντή ποδοσφαίρου Σβόνιμιρ Μπόμπαν, με την οποία αναφέρεται με στοιχεία (= βίντεο), για τα «όργια», τα «χειρουργεία» και τις «σφαγές», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών.

4) «Πήρες εντολή από τον Μελισσανίδη για τον Φιλιππούση», είναι η... βόμβα που έριξε στη συνεδρίαση της ΕΕ στις 29/12, τότε που με την παρουσία του σε αυτή έσωσε την ΕΠΟ από την ανωμαλία επειδή οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στο μπλοκ του νότου, το οποίο στηρίζεται από την ΑΕΚ, είχαν πραγματοποιήσει τεχνητή αποχή ως επίδειξη δύναμης που, λόγω Μαρινάκη, έπεσε στο κενό.

5) Με την τελευταία, προχθεσινή, επιστολή του στον Μπαλτάκο ο Μαρινάκης στους κάνει σκόνη και θρύψαλα. Με το να ζητεί να παραιτηθούν οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης ή να μπει διοικούσα από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ δείχνει ότι «πυροδοτεί» εξελίξεις. Ειδικά με το ότι μέσα σε αυτή την επιστολή περιλαμβάνονται καταγγελίες-σοκ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης