Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπαλτάκος πήγε να ρίξει στάχτη στα μάτια για τη διαιτησία

Ο Μπαλτάκος πήγε να ρίξει στάχτη στα μάτια για τη διαιτησία
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 - 23:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε... άλλο γήπεδο βρίσκεται ο Τάκης Μπαλτάκος σχετικά με τα θέματα της διαιτησίας. Η για να ακριβολογούμε βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να μην πείθει ούτε τους ίδιους τους διαιτητές! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σε κάποιες από τις δηλώσεις που κάνει, είπε ότι θεωρεί εφικτό το... σενάριο να παίξει Ελληνας διαιτητής σε έναν τελικό Champions League και παράλληλα θεωρεί εφικτό ότι αν μεσολαβήσει ο ίδιος και ο Μπένετ στην UEFA οι Ελληνες διεθνείς θα μπορέσουν να παίρνουν περισσότερους ορισμούς.

Ο Μπαλτάκος βρίσκεται εκτός πραγματικότητας επειδή η UEFA θεωρεί χαμηλού επιπέδου τους Ελληνες ρέφερι. Παράλληλα, για να σφυρίξει ένας ρέφερι τελικό Champions League θα πρέπει να ανέβει στην ελίτ κατηγορία. Εκεί είναι ο Σιδηρόπουλος, όμως επειδή κάνει πολλά λάθη, η UEFA αποφεύγει να τον βάζει σε δύσκολα παιχνίδια, επίσης δεν έχει πάει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (μουντιάλ ή Euro). Χώρια που είναι 44 ετών, άρα έχει κάνει τον κύκλο του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρίσκεται εκτός πραγματικότητας επειδή δεν υπάρχει Ελληνας διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της UEFA, ένας να πάρει τη θέση του Σιδηρόπουλου σε δυο χρόνια που θα συμπληρώσει το όριο ηλικίας. Το καλοκαίρι μπορεί να ανέβει ο Παπαπέτρου (Αθηνών), όμως δεν προλαβαίνει να κάνει τέτοια πορεία που θα τον οδηγήσει στην ελίτ και σε τελικό του Champions League. Οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) είναι στάσιμοι στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, αν είχαν δείξει κάτι θα είχαν ανέβει. Οι Φωτιάς (Πέλλας), Μανούχος (Αργολίδας), Κουμπαράκης (Κυκλάδων) είναι νέοι διεθνείς, όμως πως θα κάνουν ευρωπαϊκή πορεία όταν δεν σφυρίζουν σε ντέρμπι και ούτε πρόκειται για μια τουλάχιστον τετραετία;

Αν η UEFA άκουγε τις ομοσπονδίες και όριζε διαιτητές, τότε θα πήγαιναν όλοι οι πρόεδροι ομοσπονδιών στη Νιόν και θα πίεζαν για να παίρνουν παιχνίδια οι διαιτητές των χωρών τους. Παράλληλα, οι Μπαλτάκος και Μπένετ ξέχασαν το «κάζο» που έπαθαν με την επιστολή στην UEFA και στις ομοσπονδίες της Λετονίας και της Πορτογαλίας για να τιμωρηθούν οι Τρεϊμάνις και Πινέιρο. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν σερί ορισμούς τόσο στα πρωταθλήματα των χωρών τους όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν η ΕΠΟ, μέσω του Μπαλτάκου, και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ είχαν διεθνείς σχέσεις θα έρχονταν ελίτ διαιτητές ή ρέφερι από προηγμένα πρωταθλήματα για να σφυρίζουν στα ντέρμπι. Όμως, κι εδώ πάλι αποτυχημένοι είναι.

Διαβάστε επίσης