Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα δάκρυα θα συνεχίσουν να κυλούν για τις ψυχές των 21 θυμάτων...»

«Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα δάκρυα θα συνεχίσουν να κυλούν για τις ψυχές των 21 θυμάτων...»
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 18:16

Το μήνυμά του έστειλε Νίκος Γαβαλάς για την τραγωδία της Θύρας 7 και όχι μόνο. Δείτε τι έγραψε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Φεύγοντας το πρωί από την Ελευσίνα, οι δρόμοι είχαν χιόνι και το κρύο ήταν τσουχτερό. Στο δρόμο προς το Καραϊσκάκη, ο κ. Γιώργος εξηγούσε στο γιο του, τον Χαράλαμπο, πως το ίδιο σκηνικό είχε βιώσει ακριβώς πριν από 42 χρόνια.

Το θυμάται σα να ήταν χθες. Χιόνι στην Ελευσίνα και ψύχος δριμύ που έκαιγε σαν φωτιά. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον κατά δύο χρόνια νεότερο αδελφό του, τον 19χρονο Γιάννη Σπηλιόπουλο. Ο δρόμος προς τη θύρα 7 ήταν χωρίς επιστροφή.

Με βλέμμα καθαρό αλλά με μάτια υγρά με κοιτάζει και μου λέει «Αγόρι μου, μην αφήνεις ποτέ κανέναν να σου λερώνει την ψυχή». Αυτές ήταν οι πρώτες του κουβέντες, μετά το Μνημόσυνο στο Καραϊσκάκη.

Η απώλεια του Γιάννη «διέλυσε» όλη την οικογένεια. Παραδίπλα η κ. Ελευθερία Τουμανίδου κρύβει πίσω από τα μαύρα της γυαλιά τα ταλαιπωρημένα, από τα αστείρευτα δάκρυα, μάτια της για το χαμό του γιου της. «Δε μπορείς να το ξεπεράσεις ποτέ..» μονολογεί. Τα χέρια της είναι ζεστά, σαν την καρδιά της που κράτησε μέσα της αγάπη 42χρονων που δεν κατάφερε να προσφέρει στο μικρότερο θύμα της τραγωδίας, τον 14χρονο Παναγιώτη.

Η Σπυριδούλα αδυνατεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν στο προσκλητήριο νεκρών ακούει το όνομα του πατέρα της, του Σπύρου Ανδριώτη. Κόπηκε το νήμα ζωής του σε ηλικία 24 ετών. Εκείνη, ήταν τότε ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών. Ούτε τη μυρωδιά του δεν μπόρεσε να κρατήσει μέσα στην αθώα ψυχή της.

Ο Στρατής Λούπος έφυγε ζωντανός από το Καραϊσκάκη για να δώσει τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο. Όταν τον επισκέφθηκε η Λόλα Νταϊφά, εκείνος ακούγοντας τη φωνή της, έσπευσε να της πει με αγωνία: «Να πάει καλά η ομάδα στο επόμενο ματς της Κυριακής. Αυτό με ενδιαφέρει». Οι γιατροί την απομάκρυναν αμέσως από το θάλαμο, διότι ήθελαν να αποφύγουν τις συγκινήσεις. «Αν δεν σας ειδοποιήσουμε τα επόμενα δύο 24ωρα, να έρθετε με γλυκά», της είπαν και έφυγε. Δυστυχώς, το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από το νοσοκομείο…

Ανείπωτη τραγωδία… Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα δάκρυα θα συνεχίσουν να κυλούν για τις ψυχές των 21 θυμάτων που τέτοια ώρα πριν από 42 χρόνια, «πέταξαν» ψηλά.

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), Κώστας Σκλαβούνης (17 ετών), Ηλίας Παναγούλης (17 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών), Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών), Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών), Νίκος Φίλος (19 ετών), Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών), Βασίλης Μάχας (20 ετών), Ευστράτιος Λούπος (20 ετών), Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών), Ζωγραφιά Χαϊρατίδου (24 ετών), Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών), Κώστας Καρανικόλας (25 ετών), Μιχάλης Μάρκου (27 ετών), Κώστας Μπίλλας (28 ετών), Αναστάσιος Πιτσώλης (30 ετών), Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών), Δημήτριος Αδαμόπουλος (41 ετών)».

Διαβάστε επίσης