Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

98 χρόνια περηφάνιας, o μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα

98 χρόνια περηφάνιας, o μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 - 00:48

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον "Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς" Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής», αναφέρει το καταστατικό ίδρυσης του Ολυμπιακού, που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου 1925.

Ο ΘΡΥΛΟΣ μας γιορτάζει σήμερα (10/3/23) 98 χρόνια ζωής και συνεχίζει να γράφει ιστορία με «χρυσά» γράμματα και να μας κάνει περήφανους!

98 χρόνια επιτυχιών. 98 χρόνια ιστορίας. 98 χρόνια τίτλων. 98 χρόνια περηφάνιας για τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σύλλογο της χώρας!

Πέρασαν 98 χρόνια από την ημέρα εκείνη, που επιφανείς αλλά και απλοί Πειραιώτες αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν σύλλογο, για να μπορούν τα παιδιά τους να αθλούνται σε διάφορα αθλήματα. Εκείνη την ημέρα στην ταβέρνα του Μοίρα, στην καρδιά του Πειραιά, γεννήθηκε ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ του ελληνικού αθλητισμού.

Είναι τέτοια η ιστορία του Θρύλου που χρειάζονται εκατομμύρια λέξεις για μπορέσει κανείς να μιλήσει για το μέγεθος του συλλόγου!

Το ιδρυτικό καταστατικό και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο...

Τα ιδρυτικά μέλη του Ολυμπιακού ήταν 33: Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Βασίλης Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Δημήτρης Ανδρόνικος, Νίκος Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Όθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγκόπουλος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού είχε πρόεδρο τον Μιχάλη Μανούσκο, αντιπροέδρους τους Νότη Καμπέρο και Τριαντάφυλλο Κρέμο, γενικό γραμματέα τον Σταύρο Μαραγκουδάκη, ταμία τον Όθωνα Κόκκινο, έφορο τον Παναγιώτη Λαγουμιτζή και μέλη τους Κώστα Κυρίμη, Νίκο Ζαχαρία, Γιάννη Λουλουδάκη, Δημήτρη Σκλιά και Ε. Κασιμάτη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν, είναι και θα είναι περήφανος για τον σύλλογο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, έχει τον δαφνοστεφανομένο παντού μαζί του, σε μία μπλούζα, σε ένα αυτοκόλλητο, σε ένα κασκόλ, σε μία φανέλα. Μα πάνω από όλα στην καρδιά του!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ερωτευμένος με το κόκκινο και το άσπρο.

Μα πάνω από όλα, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν τον σύλλογο στη ζωή τους μέχρι την τελευταία τους πνοή..

Η ιστορία του Θρύλου δεν τελειώνει. Αντιθέτως θα συνεχίζεται να γράφεται για αμέτρητα χρόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι να... σβήσει ο ήλιος! Χρόνια πολλά ΘΡΥΛΕ ΜΑΣ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης.

Διαβάστε επίσης