Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο σκάνδαλο της ομοσπονδίας!

Νέο σκάνδαλο της ομοσπονδίας!
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023 - 12:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Συμμαχία» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην ΕΕ της ΕΠΟ καθώς εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της Τάκη Μπαλτάκο για να κινηθεί νομικά για τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας (27/3) για τη διαιτησία. Άλλη μια απόδειξη, μετά τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ότι προσπαθούν να φιμώσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον αντιπρόεδρο Κώστα Καραπαπά και την ΠΑΕ επειδή δεν πολεμούν το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πυρ και μανία ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ Δημήτρης Αγραφιώτης, ο οποίος ξέσπασε: «Θα μηνυθείτε για όλα και το παράνομο υλικό που έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα».

Τέτοια ξεφτίλα δεν ξανάγινε στο Πάρκο Γουδή. Ο Μπαλτάκος και η... κομπανία των συμβούλων που στηρίζονται από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όχι μόνο κατέγραφαν, χωρίς γραπτή συναίνεση τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας (27/3) για τη διαιτησία, η οποία έγινε μετά από πρόκληση του Μπένετ αλλά σήμερα (3/4) συγκάλεσαν συνεδρίαση και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για όσα ειπώθηκαν σε μια άτυπη σύσκεψη.

Πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο της ΕΠΟ και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και μέλος της ΕΕ Δημήτρης Αγραφιώτης, ο οποίος μειοψήφησε, προειδοποίησε με δικαστικές κινήσεις, χαρακτηρίζοντας παράνομο το υλικό της βιντεοσκόπησης. Ακόμη, αναρωτήθηκε αν βιντεοσκοπούν και τους αθλητικούς δικαστές των πειθαρχικών επιτροπών που συνεδριάζουν στην ίδια αίθουσα.

«Κύριε Μπαλτάκο θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς απο τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση», τόνισε, αρχικά, ο Τάκης Αγραφιώτης.

Και συνέχισε με μια σειρά από ερωτήματα: «Είχατε γραπτή συναίνεση για αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της ΕΕ. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;»

Ακόμη, ο Αγραφιώτης αναρωτήθηκε: «Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά από τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση; Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γαμηθεί η UEFA για παράδειγμα, δεν άκουσα κάτι γι αυτό».

Μπαλτάκος: «Εγώ, μιλάω για μένα προσωπικά»

Αγραφιώτης: «Αν μιλάς προσωπικά, δικηγόρος είσαι κάνε μηνύσεις. Εγώ πάντως σαν μέλος της ΕΕ ξεκαθαρίζω ότι θα κινηθώ νομικά γι αυτό που γινεται εδω σήμερα. Στην άτυπη συνάντηση που παραδέχτηκες τι δουλειά έχει ο Μάνταλος;»

Μπαλτάκος: «Χειριζόταν ένα μικρό κομπιούτερ σαν βοηθός του Μπένετ».

«Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα»

Ο Αγραφιώτης υπογράμμισε: «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ότι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;».

Μπαλτάκος: «Οχι δεν έχω»

Αγραφιώτης: «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, ξέρετε αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πως θα τα αξιολογήσουν. Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κ. Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παραστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε».

Δηλαδή, ο Μπένετ ανέφερε ότι ο Μάνταλος είναι αντιπρόεδρος της ΚΕΔ και ο Μπαλτάκος είπε ότι είναι βοηθός του Μπένετ. Πού αλλού γίνονται αυτά;

Η απόφαση της ΕΠΟ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Αποφάσισε, με ψήφους 15-1, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, προκειμένου να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια ποινικής, πειθαρχικής και αστικής φύσεως ενώπιον των αρμοδίων εθνικών και υπερεθνικών αρχών, σε συνέχεια όσων έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση της 27.03.2023, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΠΟ, του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Στίβεν Μπένετ και των εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για θέματα ορισμού διαιτητών στα play off της Super League 1.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης