Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βόλτα στην Τούμπα για τον Θρύλο! «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και περιμένει...

Βόλτα στην Τούμπα για τον Θρύλο! «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και περιμένει...
Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 21:57

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα με έναν στόχο, το «διπλό». Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι», θέλησαν να πάρουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό αγωνίστηκαν. Πλέον, οι Πειραιώτες θα περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και απείλησε πρώτος στο ματς, όμως είχε απέναντί του τον εξαιρετικό Τζολάκη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα σε όλο το πρώτο 45άλεπτο. Στο 20’ οι Πειραιώτες έκαναν την πρώτη τελική στην εστία του Κοτάρσκι. Ο Μπακαμπού τροφοδότησε τον Φορτούνη και εκείνος έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Λίγο αργότερα, στο 28’ οι παίκτες του Ανιγκό επιτέθηκαν από δεξιά, με τον Μπιέλ να πατάει στην περιοχή και τον Κοτάρσκι να αποκρούει ξανά.

Οι «ερυθρόλευκοι»… πάγωσαν την Τούμπα στο 33’, όταν ο Ροντινέι γέμισε στην περιοχή και ο Σαμασέκου, ερχόμενος στην πλάτη του Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έψαξε την ισοφάριση, όμως η άμυνα του Θρύλου κράτησε το 0 και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, με την άμυνα του Ολυμπιακού να ανταποκρίνεται πολύ καλά και να κρατά ανέπαφη την εστία του Τζολάκη. Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας σπουδαίες επεμβάσεις και βρισκόμενος πάντα σε ετοιμότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν και δεύτερο τέρμα παίζοντας με αντεπιθέσεις, όμως κύριο μέλημά τους ήταν να κρατήσουν το 0, σε μία αναμέτρηση που ο ΠΑΟΚ βολευόταν μόνο με τη νίκη. Ο Θρύλος είχε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει μέχρι τέλους και τη νίκη με 1-0, για να πανηγυρίσει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι!

Διαβάστε επίσης