Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάλπικο μέχρι το τέλος: Με πέναλτι-μαϊμού του Τσαγκαράκη ανέβηκε η Κηφισιά

Κάλπικο μέχρι το τέλος: Με πέναλτι-μαϊμού του Τσαγκαράκη ανέβηκε η Κηφισιά
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 20:24

Άλλη μια… μπόχα στη Super League 2. Ένα πρωτάθλημα-αίσχος που έχει το χειρότερο όνομα στην Ευρώπη και δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, όμως διαρκώς επιβεβαιώνεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Τα «όργια» της διαιτησίας, δυο σούπερ ανύπαρκτα πέναλτι της έδωσε ο Τσαγκαράκης, διαδέχονται το ένα το άλλο. Και την τρέχουσα σεζόν φάνηκε ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα… κάλπικο μέχρι το τέλος.

Οι διαιτητές πήραν την Κηφισιά από το χέρι και την ανέβασαν στη Super League, μια αγωνιστική (29η) πριν από το τέλος. Απόδειξη ότι την άνοδο… υπέγραψε το πέναλτι-μαϊμού του Τσαγκαράκη (Χανίων) στο 87’, το οποίο εκτέλεσε ο Βαφέας στο 89’ και έκανε το 1-1 στο ματς με την Καλαμάτα. Ετσι η Κηφισιά πήρε τον βαθμό που ήθελε για να πανηγυρίσει την άνοδο ως πρωταθλήτρια του νοτίου ομίλου της Super League 2.

Γελάνε και οι μαϊμούδες με το πέναλτι που έδωσε ο Τσαγκαράκης, ο οποίος είναι διαιτητής της Super League και πρέπει να τον στείλουν στο σπίτι του. Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 85’ και τους χάλασε τα σχέδια. Ετσι, στο 87’ ο ρέφερι «είδε» παράβαση του Μπακαγιόκο στον Ποζατζίδη. Πρόκειται για πέναλτι-ανακάλυψη.

Ηταν το δεύτερο πέναλτι του Τσαγκαράκη υπέρ της Κηφισιάς. «Δώρο» ήταν και το πρώτο, στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, σε πτώση του Πέιου σε φυσιολογική επαφή με τον Τάτο, το οποίο δεν δινόταν ούτε με VAR. Το εκτέλεσε ο Κουϊρικίδης και το απέκρουσε ο Λαδάς.

Στην Κηφισιά που ήξεραν ότι θα πάρουν τον βαθμό που χρειάζονταν; Είχαν ετοιμάσει φιέστα και ο Μαρτσούκος, ο πρόεδρος της SL 2, ήταν στο γήπεδο για τις απονομές.

Τα ίδια και τα ίδια γίνονται από την αρχή της σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα-αίσχος, αυτό της Σούπερ Λίγκας 2. Δικαιώνεται, για πολλοστή φορά, και ο Ολυμπιακός Β’ που αποχώρησε δυο φορές (η μια στο ματς με την Κηφισιά) λόγω κακών διαιτησιών.

Διαβάστε επίσης