Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Aκατάλληλος για πίνακες διαιτητών ο Μπένετ

Aκατάλληλος για πίνακες διαιτητών ο Μπένετ
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 13:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι πίνακες διαιτησίας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα αποτελούν και πιστοποίηση ότι ο Μπένετ είναι ακατάλληλος για να κάνει τους επόμενους. Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής απαρνήθηκε την ψήφο του, καθώς είχε συμφωνήσει με τις αλλαγές του Ιουλίου, όμως στις 5/9/22, με τη συγκατάθεση και του Μάνταλου, η ΚΕΔ προχώρησε σε αναμόρφωση των πινάκων. Οι αλλαγές είχαν άρωμα ρουσφετιών και έβγαινε το συμπέρασμα πως έκαναν προσθήκες επειδή φώναζαν οι ΕΠΣ. Οσον αφορά στη Σούπερ Λίγκα ανέβασαν τους Κατοίκο (Αθηνών), Ματσούκα (Αιτ/νιας) και Πολυχρόνη (Πιερίας). Στις αξιολογήσεις του Ιουλίου ο Μπένετ ήταν μέλος της ΚΕΔ και επικεφαλής ο Κλάτενμπεργκ, ο οποίος είχε αποδείξει ότι είναι το αφεντικό στη διαιτησία.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά σχόλια, επειδή ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε στη σέντρα τον πρώην συνεργάτη του, τον Μπένετ, για τις επιπλέον προσθήκες που έκανε. Ειδικότερα προχώρησε σε αποκαλύψεις, όταν παρουσίασε στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας το μοντέλο της επαγγελματικής διαιτησίας.

«Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ζητάνε να προωθηθούν οι διαιτητές, όχι με βάση την απόδοση τους», κατάγγειλε, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο τεχνικός σύμβουλος και εκπαιδευτής διαιτησίας της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε παραδείγματα «που υποδηλώνουν ότι υπήρξε κάποια επιρροή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας».

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε:

-«Πράγματι είδαμε, με τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (σ.σ. τον Μπένετ) που ήταν επίσης μέλος και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που αποφάσισε τις λίστες των διαιτητών τον Ιούλιο του 2022 να κάνει τελικά αυτές τις αλλαγές».

-«Αυτές οι προαγωγές διαιτητών δεν έγιναν σύμφωνα με την απόδοση των διαιτητών, ούτε με βάση τον πίνακα κατάταξης που συμπεριλαμβάνει όλα τα κριτήρια αξιολόγησης. Ένα παράδειγμα αυτού ήταν ότι ένας διαιτητής αγώνα που προήχθη ήταν στις τελευταίες θέσεις στον πίνακα κατάταξης».

-«Στις τροποποιημένες λίστες που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, είδα έναν παρατηρητή που ανέβηκε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κατευθείαν στη Σούπερ Λίγκα, χωρίς προηγουμένως τα υπεύθυνα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να έχουν συνεργαστεί με τον εν λόγω παρατηρητή και να γνωρίζουν την δουλειά του. Επίσης, αυτή η αναβάθμιση ήταν ενάντια στους κανονισμούς διαιτησίας».

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ; ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ» αναρωτήθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και όλα αυτά τα είχε σημειωμένα με κεφαλαία γράμματα στις σημειώσεις του.

Διαβάστε επίσης