Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βίκτορ Ναδάλες, το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ!

Βίκτορ Ναδάλες, το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνεθ!
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 - 10:20

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ANTΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η προετοιμασία στην Αυστρία συνεχίζεται και αποκαλύπτει διάφορες πτυχές του τρόπου δουλειάς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός είναι αυστηρός και θέλει πειθαρχία από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τις προπονήσεις τού αρέσει ο καταμερισμός και ο καθένας εκ των συνεργατών του να έχει τον δικό του ρόλο. Όπως σαν αναλύσαμε χθες τον ρόλο του δεύτερου προπονητή, Ραούλ Εσπινολά Χιμένεθ, υπάρχει κι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη φετινή σεζόν, έστω κι αν πρόκειται από εκείνους που δεν κερδίζουν δημοσιότητα. Ένα «κρυφό όπλο» στα χέρια του προπονητή.

Αυτός είναι ο Βίκτορ Λαφουέντε Ναδάλες. Ο Ισπανός γυμναστής που έφερε μαζί του ο Μαρτίνεθ. Σχολαστικός, μεθοδικός, πολύ οργανωμένος και με επιμονή στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, που αφορούν τα physical κομμάτια της προπόνησης.

Ο Ναδάλες προσπαθεί να λύνει κάθε απορία στους παίκτες και τους εξηγεί γιατί γίνεται κάθε άσκηση. Τι προσφέρει στο σώμα τους και γιατί είναι σημαντικό. Δεν διστάζει να πηγαίνει ακόμη και πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή βοηθώντας να εκτελέσει στην εντέλεια την εκάστοτε προπονητική μονάδα.

Έχει συνεργαστεί με τον Μαρτίνεθ την τελευταία 15ετία, από τότε που ο τελευταίος ήταν ακόμα στη Σεβίλλη. Τότε, ο Βίκτορ Λαφουέντε Ναδάλες ήταν γυμναστής στη δεύτερη ομάδα και στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης (2007-18), στο πλευρό του Μαρτίνεθ και συνέχισε αφότου έφυγε ο τελευταίος για την Οσασούνα. Βρέθηκαν πάλι μαζί έναν χρόνο μετά στη Γρανάδα όπου συνεργάστηκαν για τρεις σεζόν (2018-21), συνέχισαν στην Εσπανιόλ (2022-23) και τώρα εργάζονται στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός πήρε πτυχίο φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης (2000-03) και πτυχίο αθλητικής επιστήμης και φυσικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (2003-05).

Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (2008-10). Ο Βίκτορ Λαφουέντε ήταν καθηγητής στο Ανδαλουσιανό κέντρο μελέτης, ανάπτυξης κι έρευνας του ποδοσφαίρου (CEDIFA) από το 2008 έως το 2018.

Διαβάστε επίσης