Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιμπόρα και Κίνι συστήθηκαν στο «ερυθρόλευκο» κοινό

Ιμπόρα και Κίνι συστήθηκαν στο «ερυθρόλευκο» κοινό
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 - 17:20

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά την Αυστρία, έχοντας δώσει τρεις φιλικές αναμετρήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν να προετοιμάζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζει ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

Στο φιλικό με τη Σαμπάχ, ο Ισπανός προπονητής χρησιμοποίησε τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Θρύλου, τον Ιμπόρα και τον Κίνι. Ο πρώτος αγωνίστηκε για 90', ενώ ο δεύτερος πέρασε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στη θέση του Ρέαμπτσιουκ.

Φυσικά, είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο αυτό που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως ο Μαρτίνεθ βασίζεται πολύ στον Ιμπόρα, γι' αυτό άλλωστε του έδωσε φανέλα βασικού με το... καλημέρα και τον άφησε να αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι με τους Αζέρους. Ο Ιμπόρα παρουσίασε καλά στοιχεία, έδειξε ότι διαθέτει εμπειρία και πως μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους». Όσον αφορά τον Κίνι, ο Ισπανός βρέθηκε στο αριστερό ακρό, αν και αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Φυσικά μπορεί να παίξει και τις δύο πλευρές και είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλά ο Ισπανός κόουτς.

Για να προσαρμοστούν και οι δύο χρειάζεται χρόνος, είναι λογικό, κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, ειδικά όταν μιλάμε για ένα φιλικό και περίοδο προετοιμασίας! Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί. Έχει επιλέξει να μην κινηθεί βιαστικά και με πανικό. Ψάχνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και είναι σίγουρο ότι άπαντες στο Λιμάνι δουλεύουν πάνω σε αυτό. Το ξεκαθάρισμα μετά την Αυστρία είναι δεδομένο και πλέον η ομάδα που θέλει να «χτίσει» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, θα πάρει μορφή. Το εάν ο Ολυμπιακός θα προλάβει να παρουσιαστεί όπως πρέπει όταν αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του, θα κριθεί τότε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία, καθώς οι Πειραιώτες έχουν επιλέξει να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο φέτος και με έναν τεχνικό διευθυντή που έχει τεράστια εμπειρία. Εμπιστοσύνη λοιπόν στην ομάδα και προχωράμε...

Διαβάστε επίσης