Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομολογία ΠΑΟΚ για παρέμβαση-σκάνδαλο στις εκλογές της ΕΠΟ

Ομολογία ΠΑΟΚ για παρέμβαση-σκάνδαλο στις εκλογές της ΕΠΟ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 17:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε στον ΠΑΟΚ, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν επίδειξη δύναμης, άσχετα αν αυτό γίνεται σε βάρος του συνολικού καλού του ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στην ομολογία, στη διάρκεια του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ασχολούνται με τις εκλογές της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι η ομοσπονδία δεν είναι ανεξάρτητη.

Δεν είναι μυστικό ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στηρίζουν τα μπλοκ του νότου και του βορρά, αντίστοιχα, και μέσω αυτών έχουν λόγο στην ΕΠΟ, όμως είναι διαφορετικό να τα φωνάζουν λες και πρόκειται για φυσιολογικά πράγματα. Όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιρική ανωμαλία και με πρόκληση άνευ προηγουμένου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεδρίασε την προπερασμένη Τρίτη (7/11) και όπως διέρρευσαν ο Σαββίδης είπε στο ΔΣ της ΠΑΕ ότι «ο ΠΑΟΚ δεν θα μείνει αμέτοχος». Η συγκεκριμένη κουβέντα έγινε με αφορμή ότι τον Ιούνιο του 2024 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ και το μπλοκ του βορρά ζητεί από τώρα εγγυήσεις ότι θα πάρει τη σκυτάλη, όπως την περίοδο του Γραμμένου. Μάλιστα, αυτή φέρεται να είναι η συμφωνία μεταξύ τους, να το πάνε εναλλάξ...

Επίσης, διέρρευσε ότι ο Σαββίδης θέλει να παραμείνει «ισχυρός παίκτης» και αυτό, προσθέτουμε εμείς, απευθύνεται προς την πλευρά της «συμμάχου» ΑΕΚ. Από τον ΠΑΟΚ δεν έκρυψαν ότι θα εμπλακούν καθώς διέρρευσαν ότι «οι εκλογές της ΕΠΟ είναι μια διαδικασία που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ», ενώ αυτό περί επιφύλαξης σε κάθε μορφή συνεργασίας αφορά (επίσης) στην ΑΕΚ που θέλει να κρατήσει η ίδια τα ηνία, δηλαδή την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τώρα η πλειοψηφία είναι 6-5 για το μπλοκ του νότου, ενόψει των εκλογών του καλοκαιρού θέλουν 8-3 ή στην καλύτερη περίπτωση 7-4. Εννοούν, από το μπλοκ του νότου, μειοψηφία να είναι το μπλοκ του ΠΑΟΚ!

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι σπάνε τη μεταξύ τους συμφωνία για να εναλλαγή... σκυτάλης στην ΕΠΟ. Ετσι το μπλοκ του βορρά διεμήνυσε ότι «καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τον ΠΑΟΚ».

Τα υπόλοιπα περί «ισονομίας και αξιοπιστίας» είναι φούμαρα. Το αντίθετο ισχύει.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι βιάστηκαν και διέρρευσαν περίπτωση υποψηφιότητας του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης