Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρινάκης: «Η ΕΠΟ έπρεπε να είναι έκπτωτη»

Μαρινάκης: «Η ΕΠΟ έπρεπε να είναι έκπτωτη»
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 16:35

«Η ΕΠΟ έπρεπε να είναι έκπτωτη», είναι μια ακόμη... βόμβα που ρίχνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την επιστολή που απέστειλε ως πρόεδρος της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και με κοινοποίηση στην Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η ομοσπονδία δεν έστειλε τους κανονισμούς για έλεγχο νομιμότητας όπως ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικά το μέρος της επιστολής του Μαρινάκη που με αφορμή τα παραπάνω αφήνει αιχμές για τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ και κατά της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ:

«Μας καλείτε να συζητήσουμε ως Θέμα 21 την «Αναδιάρθρωση των Διαρκών Επιτροπών της ΕΠΟ». Προφανώς αναφέρεστε στην ανακύκλωση προσώπων αφού οι Επιτροπές αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από το άθροισμα των Μελών τους, όπως άλλωστε κινδυνεύει να καταντήσει και η Εκτελεστική Επιτροπή. Είναι διαρκή και επαναλαμβανόμενα τα φαινόμενα της λειτουργίας της με όρους διακοσμητικούς και με απόλυτη περιφρόνηση προς το Καταστατικό ή τους Νόμους. Γι' αυτό και επιμένετε να λειτουργείτε χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας, γι' αυτό και δεν υπάρχουν Κανονισμοί Λειτουργίας και των διαρκών Επιτροπών. Γι΄ αυτό και δεν κοινοποιείτε στον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού τους Κανονισμούς που εκπορεύονται από την Ομοσπονδία όπως επιβάλλει ο ν. 2725/1999 γεγονός που θα έπρεπε να έχει ήδη οδηγήσει στην έκπτωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ και η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ μάλλον έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με την τήρηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους».

Διαβάστε επίσης