Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 15:26

Ο αποκλεισμός της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σεβίλλης από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ξεχώρισαν από την χθεσινή αγωνιστική του Champions League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Μπάγερν ώστε να έχει ελπίδες για το Europa League, αλλά με την εμφάνισή της δεν άξιζε ούτε το γκολ. Οι Γερμανοί χρειάστηκαν μια στιγμή για να πάρουν τη νίκη, όταν στο 70’ ο Κομάν πλάσαρε εύκολα τον Ονάνα. Πρώτη φορά στην ιστορία της η Γιουνάιτεντ χάνει τέσσερα από τα έξι ματς του ομίλου.

Αντίθετα, πανηγυρική ήταν η πρόκριση της Κοπεγχάγης στους «16». Οι Δανοί επικράτησαν 1 – 0 της Γαλατασαράι στην έδρα τους χάρις το γκολ του Λέραγκερ στο 58’ και θα βρίσκονται στην επόμενη φάση, στέλνοντας τους Τούρκους στο Europa .

Στον δεύτερο όμιλο η Σεβίλλη αν δεν νικούσε στην έδρα της Λανς θα έμενε εκτός Ευρώπης, και έμεινε. Μετά από πέναλτι αλά… Γιώργος Σαμαράς που κέρδισε ο Μεδίνα, οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Φρανκόφσκι. Πέναλτι κέρδισε και η Σεβίλλη, με τον Ράμος να ευστοχεί για το 1 – 1. Αντί για την ανατροπή, όμως, ήρθε το 2 – 1 για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις με τον Φουλζινί, στο Γιουρόπα η Λανς, εκτός Ευρώπης η Σεβίλλη.

Το απόλυτο στον τρίτο όμιλο έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης αφού νίκησε και στην έδρα της Ουνιόν, η οποία προηγήθηκε ωστόσο με τον Φόλαντ, λίγο πριν το ημίχρονο. Με δύο κεφαλιές του Χοσέλου, μία στο 61’, και μία στο 72′, η Ρεάλ έκανε την ανατροπή και παρότι ο Κραλ να έδωσε ξανά ελπίδες στους Γερμανούς, ο Ντάνι Θεμπάγιος τους άφησε οριστικά εκτός Ευρώπης λίγο πριν το 90λεπτο, γράφοντας το τελικό Ουνιόν – Ρεάλ 2 – 3.

Στο Ντιέγκο Μαραντόνα, το αυτογκολ του Σαατσί στο 9ο μόλις λεπτό έβαλε τη Νάπολι μπροστά στο σκορ κόντρα στη Μπράγκα. Στο 33’ οι Παρτενοπέι έκαναν και το 2 – 0 με τον Οσιμέν και κλείδωσαν την παρουσία τους στα νοκ άουτ.

Διαβάστε επίσης