Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν αρκεί η φανέλα για να κερδίσεις...

Δεν αρκεί η φανέλα για να κερδίσεις...
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 11:00

Γράφει ο Αντώνης Αντώνιου

Το πρώτο «κρούσμα» στην προβληματική εικόνα που έβγαζε ο Ολυμπιακός επί ημερών Καρβαλιάλ, υπήρξε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, αλλά εκεί όλοι είπαμε ότι είναι δεύτερο παιχνίδι στη ομάδα και δεν πρόλαβε να περάσει μερικά πράγματα από την φιλοσοφία του. Στη συνέχεια, στο τελευταίο ματς της διακοπής, πήγε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός κατάφερε να γκελάρει, κόντρα σε μια σκληροτράχηλη ομάδα και εμφάνισε κλασικές παθογένειες.

Στο χθεσινό παιχνίδι και πρώτο για το 2024 με τη Λαμία, όμως, η εικόνα είναι επιεικώς αστεία. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη νοοτροπία ότι κάποια στιγμή θα έβαζε το γκολ και θα έπαιρνε το ματς. Σοβαρές ομάδες, όμως, ποτέ δεν σκέφτονται έτσι για κανένα παιχνίδι. Τα δίνουν όλα για τη νίκη χωρίς να υποτιμούν τον αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μείνει σε εκείνη την τεσσάρα που είχαν ρίξει στον πρώτο γύρο.

Δεν είναι όμως όλα τα ματς ίδια και χθες οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, το είδαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Νόμιζαν ότι μόνο με τη φανέλα θα έπαιρναν το «διπλό» κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Για να μην είμαι άδικος και στο χθεσινό παιχνίδι ο μοναδικός που είχε συναίσθηση τι γίνεται και ήξερε τι έπρεπε να κάνει ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Μόνο αυτός δεν έκανε πάλι αγγαρεία, μόνο αυτός συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, υπερέβαλλε εαυτόν και κράτησε τον δείκτη του σκορ χαμηλά γιατί διαφορετικά θα γράφαμε ιστορία. Όλοι οι υπόλοιποι ζουν στον κόσμο τους και νομίζουν ότι τα παιχνίδια θα τα παίρνουν μόνο με την ερυθρόλευκη και το όνομα.

ΥΓ.: Όχι μόνο δεν πρέπει να τους δώσει πριμ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά να τους βάλει και πρόστιμο γι’ αυτή την ντροπιαστική εμφάνιση. Ποτέ δεν κάνεις αγγαρεία όταν φοράς τη φανέλα του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης