Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να αναλάβουν και οι παίκτες τις ευθύνες τους...

Να αναλάβουν και οι παίκτες τις ευθύνες τους...
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 12:31

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Η αλήθεια είναι πως οι προβληματικές εμφανίσεις είχαν θορυβήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό άπαντες στο μεγάλο Λιμάνι και ήρθε η ντροπιαστική ήττα στη Λαμία για να... δέσει το γλυκό.

Οι ευθύνες στην ντροπιαστική ήττα από τη Λαμία βαραίνουν το ίδιο, ίσως και περισσότερο τους παίκτες από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο Πορτογάλος τεχνικός, με την τακτική του, ευθύνεται για την αμυντική λειτουργία που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Λαμία.

Ο Ολυμπιακός των αγώνων με τη φτωχή πλην δυναμική και με τακτική… Λαμίας ήταν ο ορισμός της ανέτοιμης ομάδας! Λες και δεν ήξερε ότι το ματς με τη Λαμία στην αρχή του χρόνου είναι από τα πιο επικίνδυνα, μετά τα ντέρμπι. Ανέτοιμος σε όλα, λοιπόν…

Εδώ στάθηκε αδύνατο να απειλήσει έστω σε μια στημένη φάση από τις τόσες που κέρδισε, ενώ, έχασε και πέναλτι. Αλλά και πού ήταν η προσωπικότητα που έπρεπε να βγάλουν οι ακριβοπληρωμένοι και παραχαϊδεμένοι παίκτες; Με ορισμένους να δυσανασχετούν, να ταξιδεύει το μυαλό τους στις διακοπές των Χριστουγέννων…

Μάλλον ορισμένοι δεν ξέρουν ή έχουν ξεχάσει σε ποια ομάδα βρίσκονται και ποια φανέλα φοράνε και παρουσιάζουν αυτό το πρόσωπο. Ο κόσμος αγωνιά και πικραίνεται γιατί αγαπά την ομάδα, γιατί αυτή είναι η ζωή του και ορισμένοι χειροτερεύουν την κατάσταση. Δεν αντέχεται και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά αυτή η ντροπιαστική ήττα, πρέπει οι παίκτες να αναθεωρήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι.

Όσοι φοράνε την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος πρέπει να «ματώνουν», να τα δίνουν όλα, ειδάλλως, ο οποίος δεν μπορεί να κρατήσει αυτό το «βάρος» δεν μπορεί να έχει θέση στον Ολυμπιακό. Χωρίς ψυχή, πάθος, τσαμπουκά και όλα όσα έπρεπε. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή. Δεν ήταν εμφάνιση αντάξια Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να επαναληφθεί τέτοιο ματς, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι την φετινή χρονιά.

Οι δικαιολογίες έχουν εκλείψει και τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα των παικτών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φαίνεται ότι είχαν καλομάθει, αλλά πλέον μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το σκεπτικό αλλάζει αφού οι ευθύνες βαραίνουν (και) τους δικούς τους ώμους. Και ίσως πρέπει να τραβηχτούν μερικά αυτιά για να επανέλθουν στην πραγματικότητα. Έπονται σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε το στοιχείο της πειθαρχημένης ομάδας που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια του Πειραιώτες, θέλει η διοίκηση να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού.

Ιδιαίτερα αυτών που η απόδοσή τους θεωρείται βαρόμετρο. Καλούνται να ξεφύγουν από τη μετριότητα, να δουλέψουν πολύ πιο σκληρά, δίνοντας στο σύνολο την απαιτούμενη αγωνιστική λάμψη. Σε αυτήν τη σημαντική φάση να κάνουν το καθήκον τους, να επιστρατεύσουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους.

Διαβάστε επίσης