Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προτάσεις Oλυμπιακού για «στημένους αγώνες» και επαγγελματική διαιτησία

Προτάσεις Oλυμπιακού για «στημένους αγώνες» και επαγγελματική διαιτησία
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024 - 19:05

Ο Ολυμπιακός θέλει να παρακολουθεί αλλά και να έχει λόγο τόσο για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» καθώς σύντομα αναμένονται ποινικές διώξεις και πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον των εμπλεκόμενων, υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε από την Ιντερπόλ, όπως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θέλει να βρίσκεται και μέσα στις εξελίξεις για την επαγγελματική διαιτησία.

Για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» ο Κούγιας πρότεινε η Super League να συστήσει επιτροπή με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και άλλους τέσσερις ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ή παράγοντες, με σκοπό να επισκεφθούν άμεσα τον Εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως Αθηνών και Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο. Ο γνωστός ποινικολόγος θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή θα δείξουν το άμεσο ενδιαφέρον τους για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού και των στημένων αγώνων.

Ακόμη, ο γνωστός ποινικολόγος πρότεινε η ίδια επιτροπή να επισκεφθεί και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Γιώργο Οικονόμου με σκοπό να εκφράσουν απορίες για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία, καθώς εδώ και έξι μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Οσον αφορά στην επαγγελματική διαιτησία, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε αίτημα ώστε στις συζητήσεις που θα γίνονται για την υλοποίησή της (π.χ. επίσκεψη στον Βρούτση), τη Super League να μην την εκπροσωπεί μόνο ο πρόεδρός της Μηνάς Λυσάνδρου, αλλά να συσταθεί επιτροπή τριμελής ή πενταμελής, ώστε όλοι να παρακολουθούν και να έχουν λόγο στις εξελίξεις.

Σχετικές αποφάσεις για τα παραπάνω αναμένονται στο επόμενο ΔΣ.

Διαβάστε επίσης

Επίθεση Κούγια και στην ΑΕΚ: «Θα λουστείτε τον Παπαδόπουλο, με αυτόν αγοράζατε τις ΕΠΣ»

Επίθεση Κούγια και στην ΑΕΚ: «Θα λουστείτε τον Παπαδόπουλο, με αυτόν αγοράζατε τις ΕΠΣ»

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δεν άφησε χωρίς απάντηση την παρατήρηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά ότι η ομάδα του είναι υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης των «στημένων αγώνων».

Προκλητική η ΕΠΟ

Προκλητική η ΕΠΟ

Η ομοσπονδία δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και δίνει... διαπιστευτήρια στην «εξυγίανση». Ψήφισε Λυσάνδρου.