Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H άποψη του Καρβαλιάλ για τον Κάρμο

H άποψη του Καρβαλιάλ για τον Κάρμο
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 - 14:11

Το «θηρίο» ύψους 1,96 έρχεται στο λιμάνι για να δώσει αμυντική ασφάλεια και ο Καρβαλιάλ βάζει το χέρι του στη… φωτιά για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή, που πήρε μεταγραφή… ρεκόρ το καλοκαίρι του 2022 με προορισμό την Πόρτο, στην οποία και ανήκει σήμερα. Ο Καρβαλιάλ υπογράμμισε όταν ο Κάρμο πήγε στην Πόρτο πως: «Είναι ένας σύλλογος που ελέγχει πολύ καλά τους παίκτες του, τους αναλύει καλά πριν τους υπογράψει και αυτό, ειδικότερα, έχει πολύ μεγάλη αξία, που σίγουρα απαιτούσε μια πολύ εις βάθος ανάλυση, όλων των λεπτομερειών. Ο Νταβίντ έχει εξελιχθεί πάρα πολύ ως παίκτης, ειδικά την τελευταία σεζόν. Ηρέμησε μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και έγινε πολύ πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Αυτό που αναμένεται είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί παίζοντας, παίζοντας σε σημαντικά παιχνίδια, όπως στην Πορτογαλία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι προετοιμασμένος για την πρόκληση που έχει μπροστά του».

Ακόμα, σχολίαζε ο Καρβαλιάλ: «Αν δουλέψει και εξελιχθεί, πιστεύω ότι θα μείνει στην Πόρτο για ένα χρόνο το πολύ. Λόγω της ηλικίας του και των ικανοτήτων του. Αν καταφέρει να εξελιχθεί και να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Όλοι πιστεύουν πως θα μπορούσε να πετύχει, με τις ικανότητες που έχει, όπως το αριστερό του πόδι, το να είναι ένας ψηλός κεντρικός αμυντικός με καλή σχέση με την μπάλα, είναι ένα σπάνιο παιδί στις μέρες μας, στο ποδόσφαιρο. Όλοι οι σύλλογοι αναζητούν σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς. Έχει ποιότητα και , ειλικρινά, αν έχει καλή χρονιά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μεταγραφής σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Τόνιζε ακόμα: «Aγωνιζόταν με ορμητικότητα, αλλά έχει μεταμορφωθεί τελείως. Είναι πιο ήρεμος, πιο άνετος και δεν πηγαίνει τόσο συχνά στο έδαφος γιατί το να πηγαίνεις στο έδαφος, και αντίθετα από ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, για έναν κεντρικό αμυντικό, είναι πολύ αρνητικό. Είναι ένας παίκτης που εξελίσσεται, προφανώς ναι, γιατί έχει τις καλύτερες πτυχές. Ποιες; Αμυντικό και επιθετικό εναέριο παιχνίδι. Αυτές είναι πτυχές στις οποίες έχει περισσότερο χώρο για εξέλιξη. Αμυντικά, είναι πολύ ικανός, επιθετικά πρέπει να βελτιωθεί , αλλά είναι ήδη σε καλό επίπεδο».

Διαβάστε επίσης