Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ρήξη Μπαλτάκου, Πογέτ και οι διεθνείς

Η ρήξη Μπαλτάκου, Πογέτ και οι διεθνείς
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 23:13

Έχει τα θέματά της η Εθνική η οποία έχει ραντεβού με την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 καθώς στις 21 Μαρτίου αντιμετωπίζει το Καζακστάν στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και αν νικήσει θα διεκδικήσει στις 24/3 το εισιτήριο σε εκτός έδρας παιχνίδι με το νικητή του αγώνα Γεωργία-Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ και οι διεθνείς έχουν βγάλει «κόκκινη κάρτα» και δεν θέλουν να βλέπουν στα αποδυτήρια τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο αλλά και τον εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση. Εχουν να πλησιάσουν στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά τον τελευταίο αγώνα του Nations League με το Κόσοβο στον Βόλο, στις 12 Ιουνίου 2022!

Ο Ουρουγουανός είναι πυρ και μανία επειδή η ΕΠΟ δεν τον κάλεσε να συζητήσουν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει στο τέλος Μαρτίου. Οι σχέσεις του με τους Μπαλτάκο, Φιλιππούση είναι τόσο χάλια που δεν δικαιολογήθηκαν στον ομοσπονδιακό τεχνικό ούτε με το τυπικό «δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του καλοκαιριού». Μπορεί να «μάλλιασε» η γλώσσα του Πογέτ, διασύροντας την ΕΠΟ στα διεθνή ΜΜΕ, όμως το δίδυμο δεν έφερε το θέμα ούτε για τυπική συζήτηση στην ΕΕ της ομοσπονδίας.

Η… φωτιά είχε ανάψει από τις αποστολές των εκτός έδρας αγώνων. Ο Πογέτ έγινε πυρ και μανία επειδή δεν τον ρώτησαν αν έπρεπε να βάλουν και παράγοντες στα τσάρτερ, οι οποίοι συνέχισαν να μπαίνουν, αν και ήξεραν ότι ο Ουρουγουανός δεν τους ήθελε. Θυμίζουμε και το κράξιμο του Πογέτ κατά της ΕΠΟ, πριν από τα παιχνίδια του Νοεμβρίου με τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία, επειδή είχε απλήρωτο για οκτώ μήνες τον βοηθό του Μαουρίσιο Ταρίκο. «Θέλουμε κάποιους κανόνες δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με τον σεβασμό», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων. Πάντως, το θέμα με τον Ταρίκο τακτοποιήθηκε ενόψει των επόμενων αγώνων.

Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με το ότι η ΕΠΟ έκλεισε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης για προπονήσεις πριν από τον αγώνα με το Καζακστάν χωρίς να ρωτήσει τον Πογέτ. Ο Ουρουγουανός το απέρριψε και ζήτησε Ριζούπολη ή Καλλιθέα, αλλά είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του. Ετσι οι διεθνείς συγκεντρώνονται τη Κυριακή αλλά ακόμη δεν ξέρουν που θα προπονηθούν!

Από την πλευρά τους οι διεθνείς δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια προς την ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της Εθνικής. Όπως λένε οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν τους σέβονται και τους βάζουν σε δεύτερη μοίρα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική, παρότι αυτά τους αφορούν άμεσα!

Διαβάστε επίσης